bydag2014-01

Lørdag var det triple fest i Jugend byen Ålesund:

  • Krigshelten Joachim Rønneberg ble hedret med en statue på sin 95-års dag.
  • Matfestivalen feiret norsk mat med stands over hele byen. Hvalbiff, elgpølser og fiskekaker side om side med eksotiske retter fra hele verden.
  • Mens AAFK kunne feire tre meget viktige poeng mot Strømsgodset.

Alt dette fikk Borg-elevene 2014/2015 være med på! Da det store kullet (115 elever) møtte opp ved «Kniven» på byfjellet Aksla, hadde det nok utkonkurrert mange av de utallige turistgruppene som hver sommer besøker Ålesund. Sindre Nakken stilte opp som dyktig guide og fikk de fremmøtte til å forstå hvorfor folk hadde bygget en by akkurat her ved Borgundfjorden. Kledd i flott Sunnmørsbunad (for anledningen som vi liker å tro) fortalte han også om den store bybrannen i 1904 som førte til et helt nytt bybilde. Mens andre norske byer hadde mange branner, nøyde Ålesund seg med én skikkelig en som innbyggerne faktisk «feirer» hvert år. Uten brann ingen Jugenstilby.

bydag2014-02

Etter guidingen fikk elevene tid til å utforske byen og matfestivalen på egen hånd. Middag og en liten pause på skolen ga nye krefter til fotballkampen på Colorline Stadion. AAFK fikk mange nye supportere lørdag, selv om noen elever understreker at dette engasjementet bare blir midlertidig.

bydag2014-03

Tilbake på skolen ble en fin dag avsluttet meg grilling, gjærbakst og spillekveld. Nesten ikke til å tro at denne fantastiske gruppa med ungdommer hadde sin første bli-kjent-kveld for bare ei uke siden!

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.