«der ingen skulle tru at nokon kunne bu»

Tekst: Ingrid Rødset – Bilder: Aida Kjerstad Urkedal

Ikke lenge etter at sola hadde våknet til live, og morgendisen lå som lett sukkerspinn rundt oss, la vi fra kaia på Flisneset, bare en rask gåtur fra skolen.

morgen geirangertur Ingrid sitt

Guiden vår- Helge Åkernes kom raskt i gang med sine historier om sterke bondekjerringer, sinte bønder og fortellinger om steder der «ingen kunne tru at nokon kunne bu», før han ble avbrutt av et storfint besøk. Flere niser nærmet seg sakte båten og «viste seg frem» mens de passerte oss uten og virke brydd av det store publikumet, som hadde samlet seg på dekk for å sikre seg et bilde av den sjeldne og overraskende hvalsafarien.

AID_0102

AID_0090

Været fortsatte upåklagelig da vi gikk i land og begynte å pese oppover mot Skageflå Gård, som er en fraflytta gård som ligger pent og pyntelig på en fjellhylle 250 m over Geirangerfjorden. Det var også dette stedet i 1993 det gikk et stort kongelig følge, og hvor det ble arrangert lunsj og norsk sølvbryllup med monarker og andre representanter fra de fleste kongehus i Europa.

AID_0140

AID_0151

AID_0157

AID_0161

Etter en flott andakt av Ottar om «det daglige brød» tok vi turen videre over Homlung og ned igjen til Geiranger hvor båten lå og venta.

AID_0188

AID_0212

AID_0217

AID_0219

AID_0227

AID_0230

AID_0228

AID_0196

AID_0204

AID_0165

AID_0182

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.