Den som ikkje kan bibelhistoria si, har opplagt eit handicap her i Gallilea.

Greitt å vite at det var i Nasaret Jesus voks opp, at han hadde omgang med fiskarar på Gennesaretsjøen, traska fram og tilbake til Kapernaum, gjorde brød-under ved Tabga, heldt Bergpreika der i nærleiken og sleit med å få Peter og dei andre apostlane på plass.

For det same har vi gjort idag. No går alt raskare med buss, så vi farta rundt på ein dag det dei brukte eit par år på.

Om dei bada i Gennesaretsjøen, veit vi ikkje sikkert, men vi gjorde det i alle fall. Dei budde heilt sikkert ikkje på hotell i Tiberias, som oss. Og dei måtte nok stå meir for matlaginga si enn det vi har gjort. Så livet er blitt meir effektivt og lettvint – og komplisert. Men kven var mest lykkelege – vi eller dei?

IMG_7949

Holy place red

IMG_7944

Tel Aviv

01-IMG_0518

10-IMG_0561

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.