Foto: Madeleine Ensrud

Om alle var på jobbjakt skal være usagt, men valgfaget Jobbjakt har vært på verftsbesøk. Siste uka før reisemålsturene ut i verden tok vi turen til Langstein verft i Tomrefjorden der vi fikk se storslått skipsbyggingskunst både utenfra og innenfra. Trenger du et avansert skip til overvåkning eller undersjøiske operasjoner, og har 1,5 milliard-ish liggende kan du få prosjektert og bygget et skip etter skreddersøm hos et Vardverft i vårt nærområde. Ingen kan bygge båter som skipsbyggerklyngen i Møre og Romsdal. Den båten vi fikk se mest av skal leveres til Farstadrederiet i Ålesund og var et Subsea Construction Vessel, 143 meter langt, 25 meter bredt, med innredning for 130 personer og ei kran som kunne nå ned til 3000 meter (!) og løfte 350 tonn (!!!) derfra. Svære greier. Å arbeide på et verft eller i prosjektering av en båt ble adskillig mer aktuelt etter besøket enn før. Og kanskje var det ikke så dumt å se nærmere på det imponerende vi kan få til når vi jobber i team her i landet, før vi skal ut i verden og la oss blende av San Francisco og operahuset i Sydney. Følg oss på reisebloggene:) 

IMG_2258

IMG_2238

IMG_2241

IMG_2242

IMG_2243

IMG_2244

IMG_2245

IMG_2246

IMG_2252

IMG_2253

IMG_2255

 

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.