Heiia bloggen!

Som i tradisjon tro i Sør-Amerika Xplore-klassen, startet dagen med ett solen steg opp mellom de ymse fjelltoppene vi finner i Andes. Da klokken så vidt hadde passert 07, hadde klassen allerede fått i seg både mat, drikke og sketchy høydesyketabletter, og rettet snutene mot kaien ved Titicacasjøen. Her startet båtturen med en syngende peruvianer(«ob-la-di, ob-la-da») og litt informasjon fra guidene, både på spansk og på et litt gebrokkent engelsk.

Første stopp på sjøen var Uros, en øygruppe bestående av siv, siv (Jensen?!) og atter siv. Alt fra hus, båter, møbler og parasoller var laget av sivet totora. Imponerende! Her møtte vi også øyas president, som demonstrerte hvordan sivøyer lages. De fleste hadde derimot oppmerksomheten rettet mot presidentens sønn, og ei lita jente som gikk rundt med fargerike klær og sjarmerte alle i senk.

DSC00869_red

En tur i en tradisjonell sivbåt sto også på programmet for de som ville det. Det var en treg, men behagelig tur. Søndagstur av dimensjoner. De få som valgte å ikke bli med på sivbåten, kom etter i motorbåt som tok brøkdelen av tiden. Vi turet så videre til Taquile, en av de naturlige øyene. Her merket vi høyden på kroppen når vi måtte gå 200 høydemeter fra kaien og opp til torget. Pulsen steg fort, og melkesyren kom raskere enn forventet i beina. På toppen ble vi møtt av Taquileños, de innfødte på øya. Dette var fargerike mennesker, som til og med hadde klær ut ifra hvilken sivilstatus de hadde. Mennene hadde luer som var hvite og rosa/røde om de var single, og rosa/røde med blå striper om de var gift. Damene hadde skjørt i forskjellige farger, lyse om de var single, mørke om de var gift, og i tillegg snakket de saktere om de var ledige.

DSC_0857

Lunsjen fikk vi servert på en sjarmerende, liten restaurant på toppen av øya, der vi fikk nyte fersk, grillet ørret med ris og pommes frites. Den av oss som ikke er så begeistret for fisk(Sokna represent…) fikk servert omelett med samme tilbehør. Den falt i smak, den også!
På tilbaketuren var solen høyt på himmelen og varmet godt, så klassen tilbrakte mye av tiden til å slikke sol på båttaket. Tilbakemeldingene fra turen var svært gode, og alle, inkludert bursdagsbarnet Sandra, hadde kost seg massemasse!

DSC00904_red

På ettermiddagen overrasket vi Sandra med sang og gaver. I tillegg dro vi på et folkloreshow på kvelden, der hun fikk bursdagssang på spansk og kake. Showet i seg selv var også veldig bra, med danser som beveget seg gjennom historien med forskjellige kostymer og koreografier. Kombinasjonen av panfløyter i forskjellige størrelser til tromme og gitar ble brukt for å skape liv til dansene og det hele ble underholdende.
Det var en trøtt, men fornøyd gjeng som forlot restauranten i kveld. Dagen har vært lang, opplevelsene mange, men vi ser fremdeles frem til nye inntrykk i Bolivia.

P1020698_red
– Endre og Linn Therese

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.