Tekst: Sofie Hustad Schulstok

Elevene ved Borgund folkehøgskole samler i løpet av skoleåret 2014/2015 inn penger til solidaritetsarbeid i land som to av reiselinjene våre besøker. Vi fikk dermed mulighet til å se med egne øyne at hjelpen vår nytter. Støtter du solidaritetsprosjektet vårt, er du med på å gi fattige barn i ulike deler av verden en tro på fremtiden.

Registrer støtte til solidaritetsløpet her!!

Solidaritetsprosjektene vi støtter inkluderer:

«Heart to Heart», en lokal organisasjon som tilhører den lutherske kirken i Kenya. Vi bidrar til at 20 barn i en av Afrikas største og farligste slummer, Kibera-slummen, får mulighet til å gå på skole, varme måltider, skoleuniformer, sko, skolesaker (ransler, skrivebøker osv), og medisiner hvis de har behov for det.  Mars. Det at vi får sett at hjelpen vår nytter, med egne øyne, gir veldig sterke inntrykk.

Afrika-klassen på Borgund besøkte disse 20 barna på sin reise til Kenya og Tanzania i mars.

afr1

CHRISC (Christian Sports Contact) – Kenya og Tanzania, som bruker idrett som et verktøy for å drive lederutvikling og opplysningsarbeid om b.la. HIV og AIDS. I deres arbeid ønsker de å vi å inkludere alle uavhengig av kjønn, religion, bakgrunn og ferdigheter. Gjennom å støtte CHRISC ønsker vi å utløse ressurser og talenter hos unge.

«Fattigdom ikke er fravær av evner, men fravær av muligheter.»

CHRISC –Kenya og Tanzania tilbyr ukentlige idrettsopplegg som gir de unge et avbrekk fra en tøff hverdag med vold og rus. På treningene blir de unge utfordret til å ta ansvar, samarbeide på tvers av motsetninger, og å utforske hvilke talenter de har.

Lær mer om CHRISC på http://www.krik.no/internasjonalt eller http://www.chrisc.org/

afr4

afr2

Fotball krysser grenser, som har skapt et fritidstilbud som bidrar med å holde barn og unge borte fra rus og gjengkriminalitet i Sør Amerika. Fotball er en sport som knytter mennesker sammen, der det ikke spiller noen rolle hvem du er eller hvor du kommer fra. Alle merkelapper blir lagt igjen i garderoben. Organisasjonen går sammen med kommuner og lokalbefolkning om å bygge baner slik at ungdommene har et sted å spille, og støtter økonomisk ved å kjøpe inn nødvendig utstyr, opplæring av trenere, og arrangering av turneringer.

Deltakerne får undervisning i temaer som er relevante for dem, som rusmisbruk, kriminalitet og seksualitet. De får også mulighet til å snakke åpent om problemer eller vanskeligheter de opplever i hjemmet eller i nærmiljøet der de bor. I samarbeid med fotballskolene forsøker Misjonsalliansen å gi barna gode verdier og holdninger, håp og fremtidstro.

En setning som er gjentatt en del ganger på CHRISC sine hjemmesider, og som vi ofte tenker på i sammenheng med solidaritetsarbeidet vårt, er denne; «Fattigdom er ikke fravær av evner, men fravær av muligheter». Og vi tror det er dette det handler om. Å kunne gi noen en mulighet. Muligheten til å kunne gå på skole, muligheten til å kunne forsørge familien sin. Muligheten til å leve et trygt liv. Muligheten til å se på fremtiden med håp og entusiasme, istedenfor frykt og misnøye. Så hvis dere lurer på hvorfor vi gjør dette, så er det svaret. Vi vil gi muligheter.

Solidaritetsløp – Sponsorløp

Lørdag 25. april

Registrer støtte til solidaritetsløpet her!!

sponsorløp1

Nå nærmer solidaritetsprosjektets største arrangement seg; sponsorløpet. Løpet vil finne sted 25. april i Ålesund sentrum, hvor vi vil stenge av en gate. Alle elever og lærere løper en løype på ca. 400m og blir sponset med en fast sum for hele løpet, eller en sum for hver runde man løper. Løpet vil vare i 30 minutter, så man kan rekke en del runder.

Sponsorløpet er solidaritetsprosjektets største inntektskilde, og alle bidrag vil derfor utgjøre en stor forskjell. Enten det er snakk om 10kr per runde eller 100 – alle monner drar.

Det blir utkledning, musikkinnslag av Ole Reinlund og P3-urørt bandet Afterglow, besøk av lokalhistoriker Sindre Nakken, og det blir konkurranse mellom arbeiderpartipolitiker Svein-Rune Johannesen og vår egen kjære lærer Per Strøm. Det blir rett og slett en skikkelig folkefest midt i Ålesund sentrum!

Registrer støtte til solidaritetsløpet her!!

sponsorløp3

sponsorløp2

 

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.