Ser en mot sør fra internatet på Borg blir man stadig satt ut av utsikten mot Sunnmørsalpene. Bare noen få km unna på sørsiden av Storfjorden brer dette alpine tindelandskapet seg og lokker men sine spisse topper. Hjørundfjorden deler Sunnmørsalpene som en avstikker fra Storfjorden og med tindene som bakteppe en en tur innover fjorden med båt eller langs veien fra Festøya til Store Standal en imponerende ferd.

Som en del av Sør-Amerika Xplore sin fokus på nære men spektakulære turer gikk årets siste tur som klasse på det som kanskje er Norges vakreste veistrekning. Fra internatet en torsdagsmorgen, 8 km til fergekaia, 20 minutter med ferge og så omtrent 2 mil innover og oppover til vårt mål på Standalhytta.

For de mest ivrige var det mulig å ta seg en ettermiddagstur på den klassiske toppturen Fingeren på nydelig vårsnø. Å kombinere ski og sykkel er et privilegium vi har i Norge og spesielt her på Sunnmøre.

Dette er en tur som en kan leve lenge på i seg selv, men som en del av året på Sør-Amerika Xplore håper vi det varer livet ut. Elevene har nemlig lært og erfart mye om å se potensialet i sitt nærområde og bruke de midlene de har til å gjennomføre små og store eventyr i hverdagen.

Never Stop Xploring! Sør-Amerika Xplore er der det hele kan starte(trykk her for å lese mer om linja).

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.