Sør-Amerika Xplore dro med sykkel fra Borg og inn i Sunnmørsalpene for sin bli kjent tur. Vellesætra var målet på dag en med nydelig sykling underveis gjennom Velledalen. Vel framme på DNT hytta var det klart for teambuilding øvelser som blant annet resulterte i dekorasjoner til middagsbordet og blåbær til dessert. Etter middag ble det mye lek og moro både inne og ute før stjernene glimtet fram. For noen ble det behagelig hytteseng for natten, for andre ble det lyng og stjerneskudd på netthinna. Dag to så gjengen ta seg over Fjellsætra og Ramstaddalen tilbake til Sykkylven og videre til Borg. Fjelllandskapet gled gradvis inn i fjordlandskap og forståelsen av områdets mangfold og variasjon var fullkomment. Postkort utsikt rundt hver eneste sving var en beskrivelse av det visuelle inntrykket som flere brukte.

80 km og 1200 høydemeter syklet på to dager gir disse elevene noe å virkelig være stolt over!

Det å bruke sykkel for å bli kjent med nærområdet gir elevene muligheten til å forstå avstand og nyansene i landskapet på en helt spesiell måte. Vi pakker med oss det vi trenger for to dager på rygg og sykkel og triller inn i eventyret rett fra internatdøra. Avstander som tidligere kun var aktuelle å ta fatt på med bil blir overkommelig med egen kraft. Landskapet som ellers glir forbi bak et vindu med søvn i øynene blir levende og påvirker alle våre sanser. Det som elevene tar med av utvidet forståelse for sykkelens potensiale til å frakte dem inn i naturen er lett overførbart til tilværelsen som student med begrensede midler og knapp tilgang til egen kjøretøy. Forhåpentligvis fører opplevelser som denne til nye perspektiv som påvirker måten de opplever sin egen situasjon og mulighetene som finnes i alle livets faser.

Denne turen er bare starten på reisen på Borgund Folkehøgskole for Sør-Amerika Xplore elevene, men allerede er de kommet langt!

Dag 1:

Dag 2:

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.