Fra Rødehavet til Dødehavet. Et hav på havnivå og et flere hundre høydemeter under. Dagen idag har ført oss mellom to av verdens mest eksotiske hav og gjort oss kjent med skatter som finnes langs veien.

Timna Park med kopi av Tabernakelet var første stopp like nord for Eilat. Unike fjellformasjoner gir oss muligheten til å sette pris på en natur som på mange måter er det motsatte av det vi er så begeistret for hjemme på Sunnmøre. Her er det 4 cm regn i året. Lyset er helt unikt og preger landskapet gjennom hele dagen med endringer i farge og skyggespill. Dybden i omgivelsene blir levende av historien berg og stein har vært vitne til. Et perspektiv på at Bibelens innhold har utspilt seg her er til tider overveldende.

For noen var Timna Park også stedet vi fikk nyte enda en is og rusletur blant torner og grus. Buss to fikk motortrøbbel, men du hadde aldri gjettet på stemningen i elevflokken at dagen ikke ble som planlagt.

De som hadde fått tildelt Mercedes og ikke Man fikk også med seg Masada festningen ved ankomst til Dødehavet.

Nå er dag to i Israel på hell. Minnekort merker trykket på megabyte, kofferter har fått seg noen ekstra kilo i form av gjørme på pose og saltvann i tube, reisen setter sine spor og vi kjenner at vi er ordentlig i gang.

Imorgen besøker vi et Palestinsk område for første gang på reisen og ender opp rundt leirbålet blant et folk som virkelig lever av det dette landskapet har å gi.

Tekst: Per Strøm        Foto: Per Strøm & Matthias Furrer

Landskapet i Timna Park

 

Masada
Busstrøbbel som løser seg:)
Lidenskapelig fortellinger engasjerer

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.