Litt sent ute var vi i år, det skal vi innrømme. Men Thanksgiving MÅ vi bare ha i USA-klassa. Og når det ikke passet før jul med mye program og musikal på skolen, så flyttet vi det like godt over til 2018.

Den største og viktigste høytida i USA går tilbake på de første pilegrimene fra England som sammen med urbefolkingen (indianere) feiret en god høst i 1621. Senere under uavhengighetskrigen i 1777 ble den første nationale Thanksgiving holdt. I dag er det den 4. torsdagen i november hvor hele landet «stopper opp» hvert år og folk drar hjem til sine familier. En dag til fellesskap, takknemlighet, masse god mat og American fotball. I nyere tid ble én dag til en hel helg med velkjente begrep som Black Friday og Cyber Monday.

Vi i USA Travelstudy dyrket fellesskapet (eller bør vi heller si Team-spirit) med matlaging i verdensklasse. Alle hjalp til og hadde sine ansvarsområder, slik at vi til slutt kunne sette oss rundt langbordet og kose oss med hjemmelaget kalkun-middag! Og siden Thanksgiving har sin opprinnelse i høsttakkefestene fra Europa, så passet det veldig godt at også våre venner fra Europa-klassen tok del i denne feiringen.

Under takkerunden rundt middagsbordet ble det delt mange fine tanker. Oppsummert kan vi slå fast det vi egentlig vet men har så lett for å glemme: Jammen har vi mye å være takknemlig for!

 

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.