Våre reiser er så mangt, lange og korte, mange og få deltakere, opplevelser i kultur og natur. Denne reisen til Grimstad ble en tur i både natur og kultur og videre: Til de dype spørsmålene rundt alt vi er. Veritaskonferansen 2018 for oss ble vakre Sørlandet, oppholdsvær og mye interessant. I år var dette et pilotprosjekt for de få. Kanskje det er noe vi kan utvikle videre neste år? Bibelskolen i Grimstad (BIG) tok godt i mot oss, gode folk lot oss bli med på Alias og vips var de blitt våre venner.

Inntrykk  

På konferansen var det rikelig med dyktige foredragsholdere og mange seminar med ulike tema. Hovedtaleren var John Lennox som hovedsakelig snakket om Danielsboken. Han koblet datidens utfordringer som troende opp mot vår samtid og utfordringene vi møter på i dag. Det at Lennox har enormt mye kunnskap om kristendom og litteratur gjorde at det var veldig interessant og lærerikt å lytte til foredragene hans. Det ble til en viss grad ble noe utfordrende å henge med på alt som ble snakket om da vi ikke hadde like mye kunnskap som han innenfor litteraturen. I løpet av konferansen møtte vi også mange ungdom som tok oss godt imot og vi hadde mange gode samtaler med dem. I noen av samtalene opplevde vi å bli sjokkert over deres regelrette tolkninger av bibelen, noe som var veldig spennende for oss med tanke på at vi vanligvis ikke møter på så mange ungdom med disse ståstedene. Vi opplevde også et fantastisk fellesskap – som var veldig fint og rørende . Totalt etter konferansen satt vi derfor igjen med mange nye inntrykk og tanker, som forhåptenligvis vil føre til flere og innholdsrike samtaler.     

Maria, Ingrid og Ragni

Galleri

Det var mange høydepunkt under denne konferansen, men at vi trekker fram Ian Morris og John Lennox. Ian Morris er produsent av tv-serien Gud og vitskapen, John Lennox professor i matematikk fra Oxford.

Konferansen handler om å begrunne at et verdensbilde som inkluderer Gud er like fornuftig og forenlig med sannhetssøkende vitenskap som et verdensbilde der gud avvises som gammeldags. 

BIG og musikk er big!

Bjørn Are Davidsen slipper ikke et tema lettvint fra seg når han går til verks.

Kjentfolk!

BIG har både folk og utstyret i orden. Flott Normisjonshall også.

Stadig festlig å komme over sunnmøringer som slår gjennom ute i verden. Bjørn-Inge Furnes Aurdal var eksempel på arten i dag.

På vegen fikk vi lære at skal du finne en statue av kaffemannen, må du til Arendal!

Arendal har egon og ….

…der fikk vi mat!

 

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.