Det begynte tidlig – veldig tidlig. 04:00 var en trøtt, men munter gjeng klar for avreise fra Ålesund Folkehøgskole. Målet: Israel, og elleve dager med nærkontakt med Israelsk kultur og historie. Hvem har tid til å være morgengretten, med slikt i vente!

Melkeruten førte til sist frem, og gjengen var takknemlige for gode senger og en natts søvn før eventyret for alvor skulle begynne. For allerede tidlig neste morgen bar det ut i den varmeste oktoberdagen de har fått oppleve i hele høst.

Ingen tid å miste: Første dag tilbrakte vi først tre timer i den vakre havnebyen Jaffa (hebraisk: Yaffo) – gamlebyen i Tel Aviv – som etter sigende skal ha blitt etablert for over 7000 år siden! Menyen: sightseeing i gamlebyen og lokal Falafel.

 

Våre herlige guider, Bjørn og Madeleine gav oss en herlig guidet opplevelse på vei sørover gjennom Negev-ørkenen. Omlag fire timer skulle det ta til Eilat, og underveis ble det også allsang – og selvfølgelig tid til å samle krefter.

Halvveis gjennom ørkenen stoppet vi ved det enorme Makhtesh Ramon-krateret, dannet gjennom Erosjon. Vanskelig å unngå blinkskudd med en slik bakgrunn!

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.