Før en skal til med en spurtetappe, er det viktig, og ikke minst riktig, å lade rikelig opp. Det var det god anledning til i Eilat, Israels sørligste by – heeelt sør i Negevørkenen. Enkelte valgte riktignok å starte dagen med et smell; 21 stykk gikk for morgenjogg til den Jordanske grensen og tilbake (8,4 kilometer) før den rolige dagen på Coral Beach tok til.

For det var Coral Beach som var dagens hovedattraksjon – plenty med tid til avslapning, boklesing, is-spising, musikklytting, soling (enkelte med et noe mer rødglødende resultat enn andre). Men hovedattraksjonen: snorkling i Coral Beach Nature Reserve. Revet strekker seg over 1200 meter, og er et av verdens vakreste og mest berømte korallrev. Rev og fisker i alle farger, og gode 26 grader i vannet.

Her var beskjeden klar, hold avstand fra revet. Skulle vi komme til å ødelegge en korall ville det nemlig ta hele 10 år før akkurat denne kom tilbake.

På Coral Beach fikk vi også et lykkelig gjensyn med dykkegjengen, som allerede hadde rukket to dykk. Og flere skal det bli – i alt seks dykk i Rødehavet skal de legge bak seg, før de slår seg sammen med resten av storfeltet ved Dødehavet.

Etter fem timer med sol og saltvann, var gjengen godt oppladet og klare for det alt som nå venter. I morgen bærer det avgårde 07:30 – først til Jeriko, så til Massada og videre ut til en Beduinleir, hvor vi skal tilbringe natten. Mer om dette senere!

Laila Tov (God natt) fra Eilat!

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.