Puh! For en dag. Grytidlig opp for enkelte (joggere), for oss andre en noe mer rimelig «vekkelse», som vår kjære inspektør Klokk kaller morgenstundene med oppstandelse (knegg, knegg) her nede.

I dag var det aktiviteter og inntrykk på og i nærheten av Genesaretsjøen, som sto på timeplanen:

  1. time: Båttur (inkl. bibelfortelling og fellesdans) på Genesaretsjøen.

2. time: Golanhøyden – med utsikt mot Syria, samt innsikt i krigen som fortsatt er pågående der – kun få mil unna, rett på andre siden av grensen. På Golanhøyden var vi trygge – vi kunne snakke og le, posere med israelske vernepliktige, undre oss og utforske gamle bunkerser, kjøpe is og drikke brus og kaffe, i ro og i fred, mens vi samtidig fikk høre og ble tvunget til å ta inn over oss heftige historier om hva som har foregått og som fortsatt foregår der inne. Det er umulig å ikke bli berørt.

3. time: Innføring i bærekraftig utnyttelse av oliven. Hos Olea Essence går nemlig ingen del av olivenen til spille. Det lages produkter som gir både lunsj, middag, hud og hår (og mye, mye mer) det lille ekstra. Her ble det solgt produkter som er gode for kroppen, samtidig som ingen deler av prosessen skader naturen. (Spoiler alert! Flere av oss fikk krysset flere julegavekjøp av lista denne ettermiddagen.)

4. time: Kapernaum – Jesu hjemby. Her slo Jesus seg etterhvert ned, og det var underlig å vandre omkring mellom eldgamle ruiner i basalt og vite at Jesus selv vandret omkring her en gang i tiden. Vi fikk høre alt om denne lille byen ved «havet». Dessuten unnet vi oss en liten reprise på Laudate i kirken bygget over huset til Peters svigermor. Nok en gang gåsehud, altså …

Og med det var skoledagen over – og det var klart for friminutt i hotellets badebasseng og/eller vandring i byen før middag og topp kveldssamling, med allsang, lek og maaaaase info om de neste dagene. For dere må ikke tro at det er over ennå. Å, nei da! Det er mye igjen!

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.