To uker på å sette oppe en musikal? Galskap, sier dem. Nei da, sier vi. Med over 120 engasjerte sjeler i stallen, er det bare å si: En, to, tre – kjør!

Foto: Per Strøm

Tekst: Robert Botn

Et kjapt tilbakeblikk i januar.

MOTIVERT GJENG

I november kjørte vi igjen musikalprosjekt (for 21. gang!), og i år var det Kardemommeby som sto på plakaten! En musikal vi har gjort godt tidligere – men som vi år løftet til nye høyder.

For når en ikke bare skal øve inn musikk og replikker, men også sy kostymer, gjøre sminke, bygge kulisser, øve inn dans, få på plass lyd og lys, gjøre viktig PR-arbeid og ikke minst føre alt sammen til et heidundrandes show, blir det ikke mange minuttene med nedetid.

Men når man vet at 1200 barn og voksne i løpet av de tre dagene vi kjører forestillinger, vil komme og se på, og kanskje vil minnet brenne seg fast i småbarnas minne for alltid – da har man motivasjonen man trenger for å gi full gass!

For pågangsmotet var upåklagelig, og samarbeidet mellom de ulike avdelingene likeså. Som regel kommer det en dag mot slutten av uke to, som internt kalles «Krise-onsdag»; dette er dagen da vi tenker at dette går bare ikke. Men i år kom ikke denne dagen. Det gikk, som man sier, på skinner.

MESTRING OG SAMHOLD

Lærer på Afrika Mangfold, Ato Owuso Addo og musikklærer Ragnhild Eide Akslen holdt i tøylene. Ato som regissør og Ragnhild som musikalsk leder.

– Det som er mest krevende med å arbeide med en musikal som dette, er å få alle bitene til å henge sammen, sier Ragnhild, som synes det morsomste er å se hvordan elevene vokser i oppgavene sine, hvordan de opplever mestring og oppdager nye sider ved seg selv.

Ato fremhever viktigheten av å bygge et trygt miljø, hvor det er lov å gjøre feil og dumme seg ut.

– Musikalen har ført oss nærmere hverandre og bygget et sterkere felleskap, sier han.

– De fleste skuespillerne har liten eller ingen erfaring fra før, men de har jobbet hardt med å ta sine karakterer helt ut!

OVERSKUDD TIL STRØMMESTIFTELSEN

I alt sju forestillinger ble satt opp, og alle inntekstene fra musikalen går til inntekt for skolens solidaritetsprosjekt, som i år er et samarbeid med Strømmestiftelsen og prosjektet «Sjef i eget liv».

Prosjektet «Sjef i eget liv» er en ettårig utdanning for ungdom i alderen 13-19 år, som har gått glipp av skolegang på grunn av fattigdom. Prosjektet arbeider i utviklingsland over hele verden. Målet er å gjøre ungdommene stolte og selvstendige, gi dem kunnskap om egne rettigheter og muligheten til å tjene egne penger.

(Foto: Per Strøm)

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.