Tekst: Per Strøm          Foto: Sven Vågen Sæther

Hvert år ser vi fram til årets siste fellestur med alle elevene. Det er en tur der vi får vise fram enda en side av regionen vår med storhavet, øyriket og de som bor der. 

Norges sørligste bestand av lundefugler er hovedattraksjonen for vårt besøk til øya Runde. Vi vandrer først godt tilrettelagte stier til øyas øverste punkt for å kjenne på været og erfare havets storhet. Ørn er det også stor mulighet for å se nærmere på herfra. Når kvelden drar mot 1900 er det på tide å vandre videre ned til Lundeura. Lundefuglene tar nemlig turen tilbake til reirene sine i de bratt skråningene på sørsiden av øya på denne tiden for å mate sultne barn. Det som først begynner med en fulg her og en annen fugl der vokser eksponentiellt til et naturfenomen som må erfares for å forstå. 

Tidligere på dagen har vi brukt tiden godt med sporløp og middag på Kjellsund Leirsted og omvisning ved Miljøsenteret på Runde. På miljøsenteret får elevene kunnskap om Rundeskatten, innføring i fuglelivet på øya, forståelse for de unike forholdene i havet på Mørekysten og fordypning i miljøutfordringer rundt plast i havet. 

 

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.