Denne uken ble årets sponsorløp til inntekt for Strømmestiftelsens program «Sjef i eget liv» arrangert. Vanligvis arrangeres dette på skolen, men siden vi er spredt rundt om i landet for tiden, ble løpet arrangert hvor elevene bor. En fikk venner, naboer og slektninger til å sponse ett beløp pr 400 meter en sprang i løpet av en time. Vi klarte å samle inn godt over 100 000 på dette arrangementet. Sammen med det andre vi har samlet inn i år har vi klart å samle inn 240 000 kr. Dette er penger som kommer godt med.

For å motivere til ekstra innsats ble det gode premier. En av hovedpremiene var ett «tandemhopp», som vi har fått fra Voss Fallskjermklubb.Den lykkelige vinneren av dette hoppet er Margrethe Nybø, som kan se frem til ett luftig svev i Voss denne sommeren.

 

Nedenfor kan du lese mer om prosjektet»Sjef i eget liv», som vi har samlet inn penger til dette skoleåret.

Vi ønsker at solidaritet skal være viktig på skolen vår. Vi har derfor ett eget prosjekt på skolen, hvor vi samler inn penger til Strømmestiftelsens sitt prosjekt» Sjef i eget liv». Dette er ett livsmestringskurs som startet i Bangladesh i 2006, og som nå har spredt seg til både Nepal og Øst Afrika. Undervisningen i kurset er delt i tre hoveddeler:

  1. Dialog og problemanalyse 

Ungdommene møtes daglig i grupper på 25-30, sammen med en veileder. De deltar først aktivt i å kartlegge sin hverdag, analysere utfordringene de har og diskutere løsninger. Sammen med veilederen lærer de om helse, hygiene, diskriminering, medgift, hiv/aids, barneekteskap, trafficking, prostitusjon og rettigheter.

  1. Ferdigheter & deling 

Deretter lærer de ferdigheter som problemløsning, beslutningstaking, kreativ tenkning, kommunikasjon, selvbevissthet, empati, mestring av stress, lesing og skriving. En viktig del er også å spre kunnskapen videre. Dette gjør de for familie og naboer, gjennom gatedrama og folkemøter.

  1. Yrkesopplæring & sjef i eget liv 

Til slutt får noen en yrkesopplæring, så de kan skape seg en jobb og tjene egne penger. Enkelte blir med i spare- og lånegrupper, og investerer det de har spart i verktøy, symaskin, husdyr osv. Andre får hjelp til å komme tilbake til skolen, så de de kan fortsette utdanningen sin.

Gjennom året arrangerer solidaritetskomiteen, som består av en representant fra hver klasse ulike arrangementer som har som mål å opplyse om prosjektet, samt å samle inn penger til prosjektet. Komiteen har organisert en bøssebæring som alle elevene var med på. Vi har hatt kafe ved ulike anledninger. Under venne- og familiehelgen hadde vi loddsalg, hvor butikker i nærområdet sponset med premier. Vi prøver å skape engasjement hos elevene gjennom å ha del- måls premier. Det har vært overraskelser av kjøkkenet eller annet som vi har funnet på.

 

 

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.