Tekst: Cornelia Skuggen
Foto: Cornelia Skuggen, Stine Valderhaug, Per Strøm

Skolen tilbyr gjennom året et hav ulike valgfag, flere av disse går under kategorien kreativitet og håndverk. Glassblåsing, porselen, utvidet tegning, animasjon, redesign og urban kunst. Vi ønsker å gi dere muligheten til å prøve og å lære nye teknikker, at dere får uttrykke dere kreativt og oppleve tradisjonshåndverk. Her har vi laget en liten billedserie fra noen av fjorårets valgfagsperioder for å vi se litt av hva vi har gjort gjennom året. Det har vært fint for elevene å få prøve nye ting og kjenne på mestring.

Glassblåsing valgfag har vært populært! Elevene får med god hjelp blåse glass i et ekte glassblåserverksted, her er der fokus på håndverkstradisjon og verdien av kunsthåndverk.

Utvidet tegning, hva er det egentlig? Vi tegner uten å tenke på at streken må bli noe, dermed skaper vi nye uttrykk og leker oss med ulike materialer og teknikker.

«A drawing is simply a line going for a walk» Paul Klee

Urban kunst, akrylmaling og foto.
En kombinasjon av maling og fotooverføring kan skape spennende uttrykk. Du bruker private bilder og arbeider med farger, maling og dybde.

Ting på nytt/Redesign. Vi besøker gjenbruksbutikker i nærområdet og lager nytt av gammelt. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Porselen/Keramikk. Valgfag Keramikk. Skolen har keramikkrom og mange muligheter for støping av porselen. Her blir det produsert skåler og vaser gjennom hele året.

Vi ønsker at alle skal få utvikle seg i løpet av skoleåret, på alle områder. Har du et ønske om å arbeide kreativt har vi mange muligheter for deg. Liker du å skrive eller ønsker du å utvikle deg innenfor musikk? Vi har lærere med høy fagkompetanse på mange ulike områder og vi vil gjerne hjelpe deg videre. Velkommen skal du være!

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.