Det er tre av facts’ene vi har lært om Ålesund i dag. Denne vakre byen i nordvest har mye å by på og tiltrekker seg folk fra hele verden. I dag var det vår tur til å ta veien UT til by-sentrum. Altfor ofte stopper turen halvveis, på Moa…

Vi startet på byfjellet Aksla med nydelig utsikt over hele området. Sindre Nakken ga oss et kort og presist innblikk i historien til Ålesund, slik at alle kunne dra på oppdagelsesrunde og rusle rundt på egen hånd. Først ned 418 trappetrinn, så gjennom parken og gågata ned til Ålesundet. Nei, det finnes ikke spesielt masse ål der, og nei, Jugendstil har ingenting direkte med Keiser Wilhem II å gjøre! – Men vakkert er det og en kan faktisk «takke» bybrannen for det.

Alt om det skal vi få høre når Sindre kommer på besøk til skolen i januar. Før det venter mange spennende turer og opplevelser på oss – nå er reisen i gang. Følg med!

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.