Vi er klare for nytt skoleår med viktige reiser utenlands! Reis med oss; en indre reise – en sosial reise og en reise ut i det ukjente!

Siste året har vi gjennomført et år ved reiseskolen der alle turer og reiser har foregått i vårt eget vakre og innholdsrike Norge! Den lille rakkeren av et virus påførte oss denne erfaringa uten at vi akkurat ba om det, men det har utviklet mange fine nye muligheter. Reiseskolen er nemlig ikke bare lange reiser, men ei holdning som preger alt vi gjør:

Basert på livsglede skal året være

ei indre reise, ei sosial reise og

ei reise ut i det ukjente!

Etter linjeoversikten kan du lese hva vi tror om neste skoleår (oppdatert 23. juni 2021)

Reisemålslinjene våre

Linjene våre er knyttet til reisemål og fokuserer på opplevelser og kunnskap innen friluftsliv, idrett, menneskemøter og samfunnsforståelse. I tillegg kan du utforske en mengde valgfag som du kan lese mer om på valgfagsida vår.

Opplevelser – fra adrenalinfylt kick til soloppgang i ørkenen:

Backpack Sunnmøre Australia

 

 

 

 


Forståelse og menneskemøter:

 

 

 

 


Idrett- og friluftsopplevelser:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fordypningsvalgfag:

Fordypningsvalgfag velges i tillegg til en reisemålslinje over. Undervisning i fordypningsvalgfag foregår i valgfagtid og for dykking sin del, i blokker i løpet av skoleåret. 

 

 

 

 

 

 

 


Tilrettelagt linje:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skoleåret 2021-22 

Vi har gjennom 2020-21 lært mye i å få maks ut av reiseopplevelser på tross av mye usikkerhet rundt all planlegging. Dette tar vi med oss til 2021-22 og vi lover alle søkere nok et fantastisk år ved reiseskolen!

Noen reiseopplevelser er dine personlige – hva skjer med deg gjennom hele skoleåret? Noen er sosiale – hva oppdager du i et fellesskap med andre og til slutt – hva skjer med deg når du blir med på noe du ikke har vært med på før? Dette kan like gjerne være å stå på scena i musikalprosjektet, klyve opp på Slogen eller å surfe ved Byron Bay. 

Linjene våre har litt forskjellig fagidentitet, noen går på opplevelser, noen på forståelse og noen gir deg erfaring i  friluftsliv. I tillegg kan du velge to fordypningsvalgfag som garanterer deg plass på eksklusive valgfag innen glass – porselen og dykking. Alle linjene gir en unik opplevelse av Norges vakreste vestkant; Sunnmøre – med øyer, fjorder og tinder. Nr 1 og 10 på Lonely Planets liste over det riktige å besøke i Norge, er vår fjord og vår by. Surfeparadiset Hoddevika ligger så nært oss at nær alle linjene drar dit, ofte flere ganger i året.

Reisene kommende skoleår

Her vil vi utover sommeren oppdatere hva vi tror om utenlandsreiser kommende skoleår. Følg med for de siste vurderingene.

Oppdatert 23. juni 2021:

  • Utenlandsreiser sammen med Ålesund folkehøgskole skoleåret 2021-22 vil nok forutsette at du er vaksinert.
  • Vi tror at vaksinering åpner for reise til Israel – Vestbredden alt i november 2021. Vi har bestilt felles skoletur dit 4.-14. november og har godt håp om at dette lar seg gjennomføre da eller i januar. Israel har åpnet for noen få lukkede grupper av turister alt i mai 2021. De skriver: «From July 2021, individual tourists will be able to enter Israel subject to several criteria (read on for more). Most Israel package tours and regular tours will resume. » Vårt Israelsprosjekt 2021-22 ser pr i dag gjennomførbart ut. Vi har reist til Israel siden 2011 og har alltid følg oss godt tatt vare på og trygge der, selv etter uro – slik det var i mai-juni 2021. De tar årlig imot omkring 3 millioner reisende og regnes som et trygt område å reise til når man lytter til råd om hvor det er trygt å ferdes.
  • Vi er nå på veg mot at det blir det mulig å reise i hele Schengen og Eu (fra 5. juli). Fra 10 august vil det bli gjort vurderinger om oversjøiske land som USA – Canada og Australia. Det går en del rykter om Australia og stengning utover 2022. Vi holder det for svært sannsynlig at alle de nevnte områdene kan ta imot våre reisemålslinjer i mars 2022. 
  • Afrika og Sør-Amerika: Det kan hende det fortsatt er usikkerhet i mars 2022 rundt helsevesenet og smittesituasjonen i landene vi har brukt å besøke i Afrika og Sør-Amerika. For disse to linjene må vi kanskje vurdere å endre reisen dit den lar seg gjennomføre. Mulig at Peru må byttes ut med f.eks. annet land i Sør-Amerika eller tilsvarende reise i Europa, mulig at Kenya/Tanzania må byttes ut med et annet Afrikansk land eller et reisemål i Europa som kan gi oss noe av de samme kulturmøtene. Dette blir prosjekter som disse linjene får være med å utforme. Det kan også være at det skjer så mye med vaksinefordeling i verden og mutasjoner at pandemien på verdensplan er over i januar 2022, da kan vi reise til Afrika og Sør-Amerika som før.

Ikke vær redd for å ta kontakt med meg på sven@alesundfhs.no om du har spørsmål.

El Capitan
.
.
.
#yosemitenationalpark #fhsliv #afhsbackpackpåtur #afhsbackpack #alesundfhs #folkehøgskole
📸 aidafoto.no
alesundfhs folkehogskolene
...

24 0

Stisykling i Squamish er en opplevelse for livet!
Satsingen på stisykling i British Columbia er størst i verden og episenteret i provinsen er Squamish.
Vi brukte en dag på å smake litt på gullstandarden i stibygging. Flytstien Half Nelson ble det mange runder på. 11 minutter men ren fornøyelse!
.
.
.
#alesundfhs #alesundstc #fhsliv #friflyt #stisykling #squamish #halfnelsonsquamish #sorca
...

16 1

Takk for nå vakre Ericeira. Jeg kommer tilbake!
#ericeira #portugal #ilovemyjob #fhslærer #enreiseforlivet #alesundfhs
...

24 0

En video fra den lange reisen til California✈️🇺🇸
folkehogskolene alesundfhs #fhsliv #linjetur #afhsbackpack #alesundfhs #folkehogskolene
...

2 0

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.