Multisport spiser landeveg på sin veg sørover mot Sydney! Østkysten er lang selv uten at vi kjører inn i den enorme outbacken i dette landet. I ene enden av turen ligger Cairns med Great Barrier Reef og i andre enden en vakker storby med 4 millioner innbyggere, begge deler umistelige i det som er spesielt for Multisportreisen. 2700 km highway + sidevegene ut til strandbyene på kysten der vi bor. Til sammenligning er strekningen fra Nordkapp til Lindesnes langs hovedveger i Norge 2600 km lang. I går var det kjøredag, men ikke den lengste strekningen. Vi startet tidlig, fikk med oss et nydelig lunsjbad sør for Brisbane og gocartkjøring på skikkelig bane. Det tente endorfinene i de fleste og hvem skulle tro at snille Hilda ble et slikt fartsmonster når hun fikk tak i en gocart.

SAMSUNG CSC

Så var vi fremme ved ett av hovedstoppene langs ruten vår: Byron Bay, kjent for eventyrlige surfebølger. Her skal vi også la oss binde fast til en vi blir nødt til å stole på og så bli med ut av døren til et fly mens flyet er 14 000 ft oppe i luften. Det blåste såpass i dag at fallskjermhoppinga ble utsatt til i morgen. Det får være grenser for hvor vidt omkring de skal være nødt til å lete for å samle oss opp om vi blåser avgårde. Dermed fikk vi god tid til å kikke på Cape Byron Lighthouse og bølgene, samt å bli kjent med denne pitoreske lille surfelandsbyen.

20150316_095057

Folket her er en god blanding av hippier med flettede sjegg og dreads, og ganske velstående villaeiere fra boligområdene rundt Byron Bay. Morgenjoggerne ble forelsket i klippen med fyret, dermed ble det tur på alle ut dit.

20150316_074340_001-MOTION

Morgenkenguruen viste seg ikke mere, men fyret og de imponerende havdønningene gjorde inntrykk. Kveldssamlinga etter barbequemiddagen hadde Ord for kvelden med Sunniva. Om å våge. Passet godt for morgendagen med både fallskjerm og surfekurs på timeplanen. Så fikk Rod svare på spørsmål om hva de lever av her i landet. Vi ble kjent med kullgruver, gassfunn, sukkerrørfarmer, gårdsdrift på enorme eiendommer, strømproduksjon, satsing på solenergi, Holden bilfabrikk som ikke lager biler mer, hvor viktig turisme er, gullrushet på 1860-tallet og opprøret i 1861 som jaget kinserne ut og gav Australia noen lover som gjorde landet til en stat for europeiske innvandrere fram til 1970. Neste Rod-tema på kveldssamling blir politikk. Da skal vi grave i hva partiene her heter og står for. Selv hadde han mest lyst på sport som tema. Men det var før han sprang ut for å få med seg siste del av kveldens rugbykamp med favorittlaget som tapte 24-2. Vi får se om han orker å stå opp i morgen. Nyt dagens bildeinntrykk. Vi blogges!