Onsdag 6. april – tekst Cathrine von der Ohe Backer

Den siste uken har gått utrolig fort!
Vi starter nå på den turistaktige delen av turen vår etter å ha tilbragt den første natta i Tanzania ( Arusha). Tidligere har vi hatt mange barn rundt oss som er så søte at man bare får lyst til å ta med dem hjem. Veldig koselig, men også slitsomt. Nå er vi altså ferdig med det og får mer tid til oss selv.

Først tok vi ut penger, rundt 400 000 shilling, som tilsvarer 1507 kr. Det tar litt tid å venne seg til valutaen her nede…

Etter diverse innkjøp dro vi til et badested ved en oase. Vi kjørte i en minibuss som vi fylte opp med alt for mange passasjer, i tillegg til en liten bil med plass til fire inkludert sjåføren. Trangt og intimt, men koselig.
Vi stoppet underveis for å fikse SIM-kort. 3G er viktig når man er så langt hjemmefra…
Vi betalte og skulle hente kortene på vei tilbake igjen. Det ble 31 000 for 5 GB og 30 ringeminutter. Det er jo bare 116 kr. Vanvittig!

Da vi endelig kom frem til oasen hadde vi ca en time på oss til å slappe av siden vi skulle være tilbake til middag kl 19.00 på hotellet. Da var det å hoppe rett i bikinien og ut i vannet. Det var utrolig klart vann og alle koste seg. Det var så deilig å kunne gjøre noe annet enn det vi har gjort i det siste. Vi badet til vi fikk rosinfingre. Til lunsj fikk vi omelett med pommes frittes. Litt uvant, men overraskende godt.

På turen hjem måtte vi vente nesten to timer på SIM-kortene. De hadde nemlig  glemt å legge inn 3G og måtte da ordne 14 kort på nytt. Så da rakk vi ikke middagen.
Men vår snille Ato som fikser alt for oss, ordnet det slik at vi fikk middag kl. 21.00 i stedet, og det passet veldig bra.

Etter middag og et lite kveldsmøte gikk vi for å pakke til safarien før vi la oss.

IMG_1145

IMG_1146