T minus

På mandag 24 februar samles USA Travel Study klassen på Gardermoen og møter United Airways og dermed USA allerede ved gaten. Forventningene er mange og variert, men felles for 10 elever og 2 lærere er spenning, glede og iver etter å oppleve USA anno 2014.

Vi har brukt mye tid helt siden august 2013 på å forberede oss på hva som venter oss «over there». Å skaffe en oversikt over et land så utstrakt og mangfoldig som USA er en enorm oppgave, men det har vi forsøkt å gjøre. Å forstå det amerikanske samfunnet og menneskene vi møter om noen dager har vært målet. Vi har tatt for oss historie, kultur, samfunnsaktuelle tema, politikk og nyhetsbildet de siste månedene. Vi har snakket med amerikanere i person og på Skype, feiret amerikanske høytider på ekte vis, leste, skrevet, sett og drømt. Vi har skapt forventning og mye spenning!

I år tar vi for oss USAs østkyst med utgangspunkt i New York City. «The Big Apple» er et passende startsted for virkelig å overvelde sansene og fyre igang en uforglemmelig tur. Punktum blir satt tre uker senere tett innpå studentlivet i Winona, Minnesota. Det som skjer mellom disse ytterpunktene er mye. Her er en oversikt over eventyret som venter:

Mandag 24 februar: Avreise fra våre respektive hjemplasser etter en velfortjent vinterferie. Vi møtes på Gardermoen og tar direktefly til Newark, New Jersey. Vel framme stikker vi inn til Manhattan og skaffer oss utsikt over «New York By Night» fra Rockefeller Center.

Tirsdag 25 februar: New York City (NYC) fra Times Square til Staten Island. Vi får med oss Statue of Liberty, Ellis Island, Ground Zero, Brooklyn Bridge, Little Italy og China Town!

Onsdag 26 februar: NYC fortsetter med Central Park, Grand Central Station, UN bygget og hvis vi er heldige musikal på selveste Broadway.

Torsdag 27 februar: Reise med AMTRAK tog til Washington DC

Fredag 28 februar: Washington DC med White House Tour, tur ned National Mall og besøk på et utvalg av  Smithsonian Institutes.

Lørdag 1 mars: DC Greyline Tour of Washington med Arlington National Cemetary og Pentagon. Tid til å utforske på egenhånd også!

Søndag 2 mars: Gudstjeneste ved 12th Street Baptist Church, kirken til Obama! Om ikke presidenten er til stede så kanskje kona? Bra kor ihverfall:)

Mandag 3 mars: Reise med AMTRAK Silver Meteor tog til Charleston, South Carolina.

Tirsdag 4 mars: Carolina Belle Harbor Cruise, besøk på Fort Sumter og Boone Hill Plantation.

Onsdag 5 mars: Besøk på USS Yorktown pluss tid til å oppdage Charleston på egenhånd.

Torsdag 6 mars: Reise med AMTRAK tog til Savannah, Georgia.

Fredag 7 mars: Hesteridning på dagtid og Savannah Ghost Tour når mørket har senket seg…

Lørdag 8 mars: Vi utforsker gamlebyen i Savannah til fots og nyter sørstats klima og gjestefrihet:)

Søndag 9 mars: Reise med AMTRAK tog til Daytona Beach, Florida. Videre reise til Cocao Beach, Florida med minibuss.

Mandag 10 mars: Besøk ved NASA Kennedy Space Center

Tirsdag 11 mars: Fallskjerm hopp over Cape Canaveral!!!!

Onsdag 12 mars: Vi kjører videre med minibuss til Tampa Bay, Florida og så til Ana Marie Island. Det er tid for sommer og sol!

Torsdag 13 mars: Soling, bading, jetski, sykkeltur, paraseiling er stikkord for oppholdet på Ana Marie Island. Vi bor i hus på stranda.

Fredag 14 mars: Solslikkingen forsetter med besøk på Bradenton beach.

Lørdag 15 mars: Avreise fra Ana Marie Island og inn til Tampa for å se Tampa Bay Lightning vs New Jersey Devils i NHL ishockey storkamp!

Søndag 16 mars: Fra Tampa Bay reiser vi til Kissimmee, Florida og får med oss båttur på Everglades, og alligator titting med Marsh Landing Adventures. Muligheter for shopping på kvelden ved et av Floridas største kjøpesenter.

Mandag 17 mars: Etter en tur til Universal Studios på formiddagen reiser vi med fly til Minneapolis, Minnesota og deretter med minibuss til Winona State University i Winona, Minnesota.

Tirsdag 18 mars – torsdag 20 mars: Opplever studentlivet ved universitetet og amerikansk kultur og livsstil på nært hold ettersom vi bor hos lokale familier.

Torsdag 20 mars: Reise fra Minneapolis til Oslo via Newark, NJ.

Fredag 21 mars: Hjemme til Norge. På tide å ta fram skia:)

Det er altså her det skjer med oppdateringer og innlegg fra USA Travel Study turen til USA 2014. Følg med, bli inspirert og gled deg til blikk inn i vår hverdag de neste ukene!

1-IMG_6734Andreas og Ottar mangler på bildet:(