Skrevet av Tora og Aurora

Vi er kommet helskinnet fram til Arequipa, Anders´ hjemby, etter en 18 timer lang etappe i buss. Dagen startet med «frokost påsenga» (les; bussete)

misti-volcano-arequipa-peru1152_12988640195-tpfil02aw-29106

Avtalen vår med Norsk Luthersk Misjonsamband fikk vi heldigvis forskjøvet, ikke bare en, men to ganger. Etter et raskt besøk hotellet hvor vi la fra oss bagasjen, kjørte en buss den halvslitne gjengen til kontoret deres hvor vi møtte Ragnhild og Tore. De serverte oss enpanadas og brus før de viste oss noen presentasjoner hvor vi fikk innblikk i hva de jobbet med og hva pengene våre kommer til å gå til. Etter besøket vårt tok vi en gåtur gjennom en del av byen der vi opplevde de lokales ferskvaredisk bestående av ribba høner, griselår – med hale og over gjennomsnittlig mye fluer. Vi var også innom et marked hvor de solgte alt fra treningsapparater, badeballer og interiør (stort sett made in China), men vi greide nok en gang å få med oss litt varer herfra også. Ettermiddagen ble tilbrakt i solstoler ved bassengkanten, gjerne med en bok og noe godt å knaske på.t) som bestod av hamburgerbrød og skinke, yoghurt og sjokoladekake som vel var måltidets høydepunkt. Vi ankom Arequipa to og en halv time for seint.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASå sto middag for tur og vi gikk samlet ned til restauranten som hadde utsikt mot en koselig park og en flott katedral. Maten vi fikk ble omdiskutert, vi fikk nemlig ikke vite hva som ble servert og mange tippet derfor lama. Det viste seg seinere å bare være ku, men godt var det uansett. Live stemningsmusikk var inkludert under middagen. Kvelden ble brukt til vimsing, titting og vindusshopping før vi samlet oss på hotellets uteområde og hadde ord for kvelden ved Frøya.