Vi har ankommet «den hvite byen», Arequipa. Reisen hit ble noe annerledes enn planlagt, men det kommer vi tilbake til i et innlegg i løpet av de neste dagene.

Frida og Vilde sine ord om dagen idag:

Endelig i Arequipa!

Dagen startet med en flytur til den flotte byen Arequipa som ligger på 2300 moh. Byen er en stor kontrast fra Lima, og vi alle trives her veldig godt. Det har vært en dag fylt med mange kulinariske opplevelser. Vi besøkte markedet i sentrum der vi smakte på mange nye og ukjente frukter, blant annet granadilla og maracuya. Markedet var veldig stort og det var interessant med mange ulike boder og folk. Middagen ble spist på Zig Zag som er en veldig populær restaurant her i Arequipa. Der fikk vi smake på alpacakjøtt for første gang, noe som falt i smak hos de aller fleste. Det er definitivt noe vi blir å spise mer av framover, vi skal spørre kjøkkenet på Borg om de kan lage det til oss når vi kommer hjem!
Ellers er været en befrielse fra Limas varme. Her er temperaturen omtrent som en norsk sommer, og vi alle kommer til å sove godt i natt.

See yah!

Fotologg Arequipa historisk sentrum og marked. Foto: Per Strøm