«Etter i hvertfall 30+/-timer i fly, har vi endelig landet i Australia! Takk Gud!

Flyturen var forferdelig, men det var verdt det.»  –sitat dagbok fra elev.

AID_1388

Den første utfordringa begynte allerede tre dager før turen da Norwegian varslet flystreik. Først ble buss til Oslo Lufthavn vurdert, deretter bestemte vi oss for å kjøpe nye billetter med SAS, surt, men vi ville ikke risikere hele turen! Flystreikens konsekvenser ble forsinkelser videre til London, noe som resulterte i veldig kort tid til neste fly. Sagt med få ord: Springe, stress, stor gruppe, stopp i security.. gleden var stor da vi alle rakk flyet! 11,5 time på flyet gjorde stor slitasje på kropp og sjel. Timene i Hong Kong ble derfor godt utnytta til massasje og matinntak før nye 9,5 timer gjensto til Melbourne.

Melbourne kunne tilby oss en dag med mange opplevelser. Her er et utdrag fra ei jente si dagbok:
«Vi gikk så videre til en pizzaresturant. Resturantsjefen overrasket oss så med «sjokoladepizza», men først måtte vi gjøre en oppgave. Lisa ble nominert og endte opp med en fake tarantella på hånden, de fleste slapp ut et jentehyl. Det ble også bestemt at vi skulle ta fotmassasje, det var SÅ deilig, trengte det virkelig etter flyturen. En av jentene tok brazilian istedet, hørtes ikke veldig behagelig ut».

Hyggelige auzzier, kunst og arketektur, akvariet, grafittigater, gratistrikk, marked, shoppingsenter, cafèer og sengene på vandrehjemmet ble godt motatt.