De siste dagene har vi funnet på mye gøy!
Vi startet fredagen med et morgenbesøk på stranden på Venice Beach. De fleste valgte bare å sole seg her, men noen vågale sjeler valgte å ta seg et bad i havet. Da det begynte å bli kaldt gikk vi opp til hostellet og gjorde oss klar til å dra til The Getty Centre. Da vi ankom muséet, var det første vi så en nydelig, velstelt hage. Det var veldig strengt på at kun fullvaksinerte fikk komme inn, så vi måtte vise vaksineoversikten vår og identifikasjon før vi fikk ta trikken opp til selve museet. Det var kjempestort og hadde et stort utvalg av kunst. Vi begynte besøket med litt lunsj før vi gikk bort til utkikkspunktet der vi kunne se bort til Downtown LA. Videre så vi mange vakre malerier, fotografier og statuer. Jeg syns det var mest spennende med maleriene som daterte tilbake til 1600-tallet.

Da vi begynte å bli slitne dro vi ned til Downtown LA for å spise. Vi fikk valget mellom Little Tokyo eller Grand Central Marked, men ettersom vi ikke klarte å bestemme oss for et sted så splittet vi oss og dro til begge. Jeg dro med en gruppe ned til Grand Central Marked der vi hadde hver vår pizza. Jeg er veldig glad i ost, så da jeg fant ut at de brukte mozzarella på pizzaen ble jeg veldig glad. Vi gikk litt rundt i byen før vi tok uber tilbake til hostellet på Venice Beach.

På lørdag gikk vi en kjempefin tur langs kanalene i Venice. Kanalene er inspirert av Venezia, noe som tydelig sees. Langs kanalene lå det mange fine hus med små private brygger.

Videre gikk veien til Nina, en barndomsvenninne av Aida. Hun, mannen og sønnen hadde så vennlig åpnet huset opp for oss og laget klart nydelig mat til oss! Vi fikk spille biljard før vi ble servert japansk/koreansk BBQ. Vi fikk i tillegg smake på mochi og annet amerikansk godteri.

Senere samme dag var det på tide å si farvel til Venice Beach, og si hallo til Hollywood. Hostellet lå plassert i hjertet av «Walk of fame», rett over veien for Dolby Theatre og TCL Chinese Theatre.
Vi glemte å se opp på lys-showet over oss da øynene våre var klistret til stjernene til våre store idoler. Vi så blant annet stjernene til Marilyn Monroe, Michael Jackson, Betty White og Judy Garland. Deler av gaten var stengt da det foregikk et maratonløp, og opprigging til selveste Oscar-utdelingen som skjer 27. mars. Vi skulle veldig gjerne ha opplevd utdelingen fra vinduet vårt, men det hadde nok blitt for mye for oss.

Søndag 20. mars bar det opp i høyden. Først på det ikoniske Griffith-observatoriet, kjent fra filmer som «LA LA LAND», «Rebel Without a Cause»  og «The Terminator». Bygget ble først åpnet i 1935, og har blant annet et flott planetarium og en lærerikt vitenskapsutstilling om galaksen og planetene i solsystemet vårt.

Videre bar det til fots opp i de vakre California fjellene som omringer byen. Med deilige 25°C og mye vann, latter og obligatoriske folkehøgskole-bilder, kom vi endelig til kanskje verdens mest kjente bokstaver: «Hollywood skiltet».

Hollywood har vært fantastisk med både shoppingturer og gåturer, og vi gleder oss til å se mer av hva California har å by på.

Reisehilsen fra Isabell og Thomas.