Den fryktede bussdagen er endelig her. Dagen vi skal ta buss fra storbyen Nairobi til landsbygda Majiwa. Vi blir fortalt at de ikke tør å anslå hvor mange timer det vil ta, fordi alt avhenger av veiforhold og trafikk. Vi starter dagen tidlig, og er på veien før kl. 8. Vi har begynt å vende oss til trafikken her i Kenya, der det er venstrekjøring og det tilsynelatende ikke finnes synlige trafikkregler (trafikklys, vikeplikt, forkjørsrett osv.). Der motorsyklister med flere passasjerer sniker seg inn mellom store busser, og syklister henger seg på kjøretøy. I løpet av dagen har vi fått oppleve hvordan små byer og markeder oppstår i de mer rolige områdene langs hovedveien, og det stod ikke på den fantastiske naturen eller fantastiske små barn som lyser opp og vinker når vi ser ut av vinduet.

IMG_0060    IMG_0065

I løpet av dagens etappe har vi stoppet opp både i en mindre landsby og på kjøpesenteret i Kisumu for å handle inn det vi trengte og vi har fått se Kaisugu-teplantasjen. Det ble også et mindre stopp i veikanten for å få tatt bilder av både sebraer og apekatter. Stemning! Det mest spektakulære var likevel masai-salgsbodene og utsikten ved Rift Valley.

IMG_0075   IMG_0081

Det å kjøre i tolv timer tar selvfølgelig på, men da vi ble møtt av de herlige kvinnene ved Aro-senteret i Majiwa med sang, dans, klemmer og god mat kom humøret seg raskt. Rommene vi har fått er også en veldig positiv overraskelse.

Nå regner vi med at alle er klare for en dusj og en god natts søvn, og så snakkes vi i morgen bloggæn. Natta!