På en nydelig og varm solskinnsdag og med en fantastisk rask båt ( les: havrafting i 60 km/t) , cruiset vi gjennom himmelsk landskap på jord.

Øygruppen ble navngitt av den berømte Captain Cook til Whitsunday ( pinseøyene), fordi det var 7 uker etter påske. «Whit» assosieres også med White, for strendene er kritthvite!image

De fine små sandkornene er ypperlige å skrubbe huden med, og etter et bad i saltvann, fikk alle babyhud ( les: dette lærte elevene i Israel også).

Nå har foresten alle blitt så forelsket i Australia at vi har fått tatovert inn «Australia» på brystet!!

(neida… Dette bildet er fra en australier som Aida traff på stranda som rett og slett er veldig glad i hjemlandet sitt. Han hadde også en tatovering på halsen der det sto «Family».  Fint fokus, det også.

 

Naturen har så mye godt å by på.

Deilig mat fikk vi også på denne turen, og den ble nytt på land…image

Selve båtturen ble ganske heftig, da det blåste opp sterk vind, 30 m/s, og bølgene ble opp til to meter høye!!

Merete holdt så godt hun kunne fast i Go-pro kameraet sitt da raftingbåten penetrerte bølgene og vann fosset inn gjennom hele båten flere ganger!

Noen fikk til og med lov å sitte på sidene pågående, ( er ikke lov i Norge lenger), så det ble ekstra spennende! Men alle klamrer og klarte seg fast, og det var ikke ett sted på kroppen eller i øre eller neser vi ikke hadde saltvann og sand etter denne dagen !