Siste forrykende kapittel av årets blogg skrives herved, for USA Travelstudy 16/17. Og selv om innholdet i kapittelet ble en del mer kaotisk enn vi hadde håpet på, så bød historien i alle fall på spenning til siste slutt.

Våre to siste døgn, som egentlig kun skulle vært ett, startet med en problemfri checkout på hotellet. De siste timene og dollarne brukte vi på det store Florida Mall, som tidsfordriv til flyavgangen. Planen var smooth: å seile elegant inn til knutepunktet Atlanta, verdens mest travle flyplass, for så å slentre over til boarding mot Amsterdam, Europa.

Vel. Atlanta var plaget med tornado og tordenstorm hele dagen, noe som fikk enorme konsekvenser for flyselskapene og tusenvis av flypassasjerer. I Orlando var mange fly utsatt i timesvis, men vi øynet håp da vi fikk nye plasser på en tidligere avgang. Nå skulle det vel gå greit å rekke Europa-transporten!?

Vi løp. Vi løp så svetten silte og blodsmaken kjentes. Men faktum var at flyet forsvant over havet uten oss. Det glapp såvidt mellom fingrene, og det var ingenting å gjøre noe med. De følgende timene var lange. Men for å gjøre historien kortere, så var det natt, men ingen rom å oppdrive. Atlanta-stormen var over, men etterdønningene for titusener av mennesker gikk ut over bl.a. oss. Natten ble kald og hard på lufthavnen, og bød på stor usikkerhet rundt reisen videre. Noen av oss fikk raskt avklart sine nye flytider dagen derpå, men for 11 stk ble det verre. Beskjeden var 2 dager i Atlanta.

Neste dag jobbet Delta-ansatte iherdig med å finne smutthull i mulige, alternative flygninger. Etter timer i telefonen, løsnet det plutselig, og enden på visa var at alle resterende 16 i reisefølget (4 stk ble igjen i USA på planlagt vis) kom seg til Norge innen onsdag kveld, 5.april. Dog med noen ekstrasteder å krysse av som besøkt. Både Boston og Frankfurt var brått blitt med på listen.

Vi ser tilbake på over tre herlige uker sammen i USA. Vi har kjørt miles på miles, men har kun dekket et lite hjørne av de amerikanske statene. Selv om vi akkurat nå ved reisens slutt er glade for å være hjemme, har reisen inspirert oss. Vi håper å kunne dekke flere hjørner av dette store, mektige landet en vakker dag.

Takk for oss!

USA-helter 2017:

Home, Sweet Home 06/04/2017… hvor ble det av palmene…?