Tekst og Foto: Per Strøm

Vi er kommet fram til det som er far mange det store høydepunktet før vi reiser og som etterhvert blir som en ny perle på smykket som er vår reise til Latin Amerika. Machu Picchuturen.

Det er mulig å ta turen inn til Incaruinene som en dagstur. Buss-Tog-Buss, traske, knipse, ferdig. Ikke spennende. Noen tar en overnatting i hyperturistifiserte Aquas Calientes og kaller det en tur. Ja vel, ikke oss.

Sør-Amerika Xplore bruker fire dager på å bygge opp spenningen, fordype oss i kultur og landskap, nyte spennende og nye aktiviteter, svette og slite litt og ikke minst nyte hver dag maksimalt.

Dag en begynner med bil fra Cusco, via Olantaytambo (les deg opp hvis ikke dette navnet lyser opp som en Intisol på skjermen din…) og opp til 4800 moh. Herfra er det på med en mengde sikkerhetsutstyr og på to hjul utfor 3000 høydemeter ned til jungelen og en bedre lunsj. Dagen avsluttes med en kort tur opp til en fjellgård der vi nyter å bo hos en familie som tilbyr husrom som ekstrainntekt ved siden av jordbruk. Her dyrkes frukter, kaffe og kakao. En lang kveld i omgivelser som dette gjør godt etter mange netter i større byer. Fred, stjernehimmel og lyden av insektorkestret er rammen for første natt på ferden mot et av verdens store underverker.

Imorgen går vi mot Santa Teresa på stier som Incaene selv skrapte ut av dalens stupbratte vegger. Hengebroer, en korg over elven og varmkilder møter vi også underveis.