Vi våknet, lettede over å ha overlevd natta, og var veldig klare for å starte den andre dagen på vei til Machu Picchu! Noen startet dagen med en veldig kald dusj, og andre med å irritere seg over hanen som startet å gale klokka 3 på natta. Det var med andre ord en litt trøtt gjeng som gikk til frokost. Etter å ha fortært mat fra kjøkkenet på gården, hvor marsvinene til kommende festmåltider løp rundt omkring, fikk vi en liten innføring i livet i høyjungelen. Vi ble vist ulike matvarer, og alle var så heldige å få malt forskjellige motiver i ansiktet. Ei fikk en utsmykket sol på kinnet, mens ei annen fikk en edderkopp (var dette et hint til natten før?)

Så bar det avsted i «the High Jungle», hvor vi fulgte inkaenes fotspor i deler av den originale «Inca Trail». Turen startet spektakulært med en meter bred sti og klippestup på flere hundre meter på siden. Utsikten var upåklagelig! Det var også mye interessant å se på veien, bl.a. coca-plantasjer, eksotiske blomster og en edderkopp som ville drept deg innen 25 minutter med bare to bitt… Det var med andre ord en spennende tur!

Omtrent halvveis på turen var det lunsj, med den beste Guacamolen mange har smakt. Etter lunsjen, var det hard kamp om hengekøyene, og folk løp avgårde for å sikre seg en plass under siestaen. I tillegg til å være 17 «sexy vikings», var det en gjeng med backpackere, som var med oss på hele turen, som også knivet om de 9 hengekøyene. Lise ble nesten kastet ut av sin, av en pratsom Australier, som senere viste seg å være ganske hyggelig.

Da turen nærmet seg slutten, ble vi dratt over elva i en taubane, før alle fikk slappe av ved og i de varme kildene ved etappens slutt. Å takke ja til tilbudet om buss til hostellet var et lett valg, og dagen avsluttet med middag på en lokal restaurant, der ei søt jente kapret Idunns mobil og holdt den kidnappet for 30 minutter. Hun fikk nyte alt fra grusomme selfier til flotte panoramabilder av Sunnmørsalpene – ikke rart Idunn ikke fikk den tilbake! #Lillehammer #VisitNorway

Idunn og Vilde

Bildeserie fra dagene til Machu Picchu finner du HER