For en varm dag! I dag fikk vi se Aro-senteret i dagslys, og det er veldig fint her. Vi fikk en omvisning med historie om bygningene og hva de holder på med her, og møte alle de fine menneskene som jobber her. Det var interessant å se de ulike byggene som brukes til mye forskjellig. Det var blant annet en dame som drev en liten suvenir butikk, en mann som hadde et «minisykehus» der folk kan bli testet for aids og hiv, graviditetstest, malaria osv. Det var fælt å se hvor dårlig standarden er i forhold til hva vi er vandt med i Norge. Her vi bor er det mange hjemløse barn som kommer på lørdager. Grunnene til at de kommer hit er først og fremst at de ikke har foreldre, men også fordi at de som tar vare på dem av onkler og tanter har slått dem og mishandlet dem. Her får de lære å lese, lage møbler, klær, og hvordan de skal komme seg videre i livet. På kontoret var det to senger der barn som har blitt slått og ikke kan gå tilbake til hjemmene sine, kan få sove der en liten periode.

Mens varmen var på det verste, tok vi buss til stedet der bestemoren til Barack Obama bor. Vi var alle spente på å møte henne, og stille spørsmål om hvordan det var å være i familie til en av verdens mektigste mennesker. Hun møtte oss med stor vennlighet. Graven til faren til Obama var i hagen, og vi fikk se og ta bilder av den. Mama Sarah Obama, som hun heter, er 93 år gammel. Det var stas!

Da vi kom tilbake fikk vi en pause fra solen, før vi skulle gå hjem til familier i nærområdet og se hvordan de lever og har det. Først møtte vi en mann som var 85 år, som falt for vår kjære Sofie. De viste oss hjemmet sitt og satte stor pris på besøk. Videre delte vi oss inn i to grupper, og gikk to forskjellige ruter for å se flere forskjellige hjem. På veien møtte vi mange barn som ble med oss videre på gåturen. Den ene damen som fulgte oss på ruta, viste oss stedet hun bodde. Der var det tre store tønner med gresshopper, små, mellomstore og store. De største grillet hun og spiste. Forskjellene på matvaner i Norge og Afrika er store, og det ser vi på nært hold hver dag.

Etter en nydelig middag var det tid for å ta kvelden. Nattaklem fra Pettern og Silje J