30. mars

Litt om hvordan vi opplevd vertsfamiliene​

Hilde & Karina:

Vertsfamilien vi bor hos består av mamma Caroline (25), sønnen Gwen (8), dattera Mayleen (5) og babyen Bridgit (11 mnd). De bor i et lite jordhus rett ved senteret. På samme tun bor Kevin, svogeren til Caroline, og Potters, gamlefar, med sine to koner. De har en ku, mange geiter, høns og kyllinger som daffer rundt på tunet, og selvfølgelig en hane som galer om morgenen. Maten de spiser dyrker de selv. Vi fikk være med å hente vann alle de tre morgenene. Første dagen gikk vi til Viktoria-innsjøen (ca 15 min å gå fra huset). Innsjøen var mye større enn vi hadde sett for oss! Her stod det mange damer og vasket klær, og det var andre som også hentet vann. De andre dagene hentet vi vann i vanntanker hos noen naboer. Da er vannet helt renset og de kan drikke det. Vi fikk også ta del i daglige gjøremål, som å koste huset og ta oppvasken. Oppvasken tok vi i kaldt og skittent vann ute på tunet, så det var en stor forskjell fra hva vi er vandt til. Vi har hatt noen fantastiske og lærerike dager, hvor vi har blitt kjent med skjønne folk og en spennende og eksotisk kultur.

Karie & Ingelin:

Vi var veldig heldig og fikk bo med Mama Esta og datteren Alice på 16 år. De tok oss i mot med åpne armer og kjemien var på plass med en gang. Første dagen stod vi opp tidlig og hjalp Alice med å vaske alle gulvene i huset og hente vann. De tre neste dagene dro Mama på jobb kl.06.00 og Alice på skolen kl.05.00, dermed ble det ikke noe mer arbeid eller aktiviteter. Vi hadde flere koselige og givende samtaler på kveldene der vi delte opplysninger om de forskjellige kontinentene. Vi ville gi noe tilbake for gjestfriheten, og tok derfor med oss Alice på det lokale markedet og sa at hun fikk velge det hun ønsket seg mest. Vi kjøpte da at par blå ballerinasko, og gleden var stor. Vi takker for fire inntrykksrike dager, dette kommer vi til å huske resten av livet.

Guro & Elinor:

Vi sov hos Charles og hans familie. Dei var ein familie på 6 stk. Charles ville veldig gjerne at vi skulle få det ekte inntrykket av korleis det er å bu på den kenyanske landsbygda og det ville vi óg. Vi fekk hjelpe til med å koste gårdsplassen, koste inne i husa, moppe gulvet, hente vatn, sleppe dyra ut på beitet, lage mat, smake kenyansk graut og til og med sove i ein simba. Å sove i simba var vi veldig spente på etter å ha høyrt kva ein simba er. Vi hadde lange samtalar på kvelden, der vi lærte utrulig mykje om kenyansk kultur og levemåte. Første natta var vi  veldig spente på korleis det skulle gå å sove der i heile fire netter, men etter å ha sove der kjem vi nok til å savna både plassen og familien.

IMG_9835

IMG_2943 IMG_2944 IMG_2945 IMG_2950 IMG_2948 P1050440 IMG_2946

IMG_3990 IMG_3988 IMG_3978 IMG_3972 bilde 5 bilde 4 bilde 3 bilde 2 bilde 1 IMG_4001 IMG_4005