Mitt høydepunkt så langt på turen må definitivt være å få gå den verdenskjente gate banen i Melbourne, også kjent som Albert Park.IMG_4404

Banen ligger ikke altfor langt unna byen, og i gå avstand fra hostellet vi bodde på første natten. Banen er på ca 5.3km uten noe særlig høydeforskjeller.

Det er blitt kjørt Formel 1 der siden på tidlig 1950 tallet og i skrivende stund er det kun 9 dager til premieren av 2017 sesongen, og jeg kan si jeg gleder meg til å fortelle alle at jeg har gått akkurat der Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen, Daniel Ricciardo og resten av gjengen kjører i litt over 300 kilometer i timen.

IMG_4405

Banen er som sagt en gatebane, så det er tett mellom veggene, det er liten margin for feil, og det kan fort koste deg løpet om du skulle gjøre en feilberegning.

Noe av det mest spesielle med å gå banen den Onsdagen, var at det kun er et par dager igjen til løpet, så hele banen er mer eller mindre klar, det gjenstår kun mindre preparasjoner for at alt skal være klart. Det var veldig enkelt å kjenne seg igjen der man gikk nedover strekkene og igjennom svingene fra de utallige gangene man har kjørt igjennom banen på PC og sett løp på tv.

Det var en surrealistsk følelse og se stedet hvor så mye historie har tatt plass på ordentlig. Det eneste som ville vært enda mer surrealistisk hadde vært å få lov til å kjøre 200+ km/t på egenhånd.

IMG_4408 IMG_4410

IMG_4413 IMG_4419

 

 

Markus Gjesdal, skolens desidert største motorsport fan logger av, takk for at du leste, og jeg håper du tar turen innom Albert Park, fordi selv utenom Grand Prix løpet er det en fantastisk grønn park som egner seg bra for sykling og annen sport!