Reisen vår til Machu Picchu varte over fire dager, og denne dagen var første etappe. Klokken seks ble vi hentet og våknet sakte på kjøreturen opp Andesfjellene. Dagen besto av tre aktiviteter, hvorav den første var en 1.5 timers sykkeltur ned 2100 høydemeter delt ut over 50 kilometer på svingete veier. Sykkelturens endestopp var en nydelig buffetlunch med flott utsikt over grønne fjell.

Etterfulgt av syklingen var rafting ned elven i bunnen av dalen. Dette var en ny opplevelse for noen, som synes det var gøy med spenning, mens det for andre, mer erfarne, var en mer avslappende tur. Alt i alt var hele gjengen fornøyde med en variert dag.

Videre ble vi kjørt til bunnen av en dal hvor vi skulle begynne på de første kilometerne mot Machu Piccu til fots. En svett gjeng la bak seg en bratt times gåing der inkajungelen møtte Andesfjellene da kveldens overnattings hjem ble nådd. Da vi ble introdusert for rommene våres forstå vi hvor heldige vi hadde vært på turen som hele tiden har bodd på flotte hoteller. Fjellgården bød på det meste av det jungelen har å tilby. Edderkopper og en skorpion ble kilde til en hel del skriking (og et par tårer) på det ene jenterommet, og antageligvis en del irritasjon for naboer. I ren frykt ble tilkalt en lokal gårdsdriver som kom til unnsetning med en murkloss for å drepe skorpionen. Det kan diskuteres hvor beroliget vi ble for vi hørte et lite bank og deretter sa han «don’t worry, it’s fine». Dette sies om det meste i Sør-Amerika som er farlig, men hvor noen er ute etter å beholde kundene sine. Litt på grunn av denne hendelsen, og de skumle edderkoppene på veggen, endte jentene som hadde overkøye opp med å dele seng med noen som ikke var like utsatte. På dette overnattingsstedet opplevde også klassen den mest annerledes natten hittil hvor en hane galte hvert 5/10 minutt fra klokken tre på natten og helt til frokost.
Det var en innholdsrik dag som ga oss innsikt i hvor heldige vi er og har vært på turen.

Ragnhild og Ingrid S