Fredag 18. Mars

Anniken og Karie

Dagen startet med at vi våknet opp i et nytt kontinent. For noen var det en natt med lite søvn, mens andre sov godt under prinsessemyggnettingen. Frokosten ble servert kl. 08.00 og bestod av loff og stekt eggehvite, og vi var nå klare for å møte heart to heart fadderbarna våres. Vi kjørte gjennom Nairobi til Kiberiaslummen, vi fikk da sett kontrastene. Riktig nok var vi i den ”rike” delen av slummen men likevell var det bølgeblikkhus og tigging vi så ut av bussvinduene. Vi ble møtt av 350 smilene barn da vi ankom skolen, det er et syn vi kommer til å huske lenge. Vi ble vist inn i kriken hvor de underholdt oss med sang, dans og rollespill. Det var ikke nok stoler til alle barna, så de skulle sitte på gulvet i midtgangen bakerst, men etter hvert som tiden gikk kom de nærmere og nærmere oss. Dette beskriver godt hvor nysgjerrige og ikke minst imøtekommende de var.

Da underholdningen var ferdig ble alle barna bortsett fra våres 20 fadderbarn sendt tilbake til klasserommene sine, og vi skulle nå endelig få møte de vi har snakket om så lenge. Vi gikk utendørs for å blir bedre kjent med fadderbarna samt foreldrene som også var tilstede. Vi tok frem gavene vi hadde med fra Norge, men etter knapt to minutter kom alle de andre barna løpende mot oss, de ville selvfølgelig også være med. Ballongene og såpeboblene var spesielt populære, men i og med at det var så mange barn der, ble det fort kaos. Men alt i alt var et utrolig kjekt å møte de barna som vi har jobbet for i hele år, det å faktisk møte de, snakke med de og leke med de var en fantastisk opplevelse. Vi skulle så gjerne hatt bedre tid sammen med dem, men heldigvis ser vi dem snart igjen.

Etter lunsj på KFC for mange av oss, dro vi til en giraffpark. Her fikk vi mate, klappe og de som ville kunne til og med få et tungekyss av giraffene. En veldig vin opplevelse dette også. Alt i alt var det en lang men veldig fin, minnerik og en bra start på denne reisen. Vi gleder oss til de neste fem ukene, for dette kommer til å bli en super tur.

fadder9 fadder8 fadder7 fadder6 fadder5 fadder4 fadder3 fadder2 fadder1

skjiraff