Skrevet av Rose og Amalie

Dagen startet med morgenjogging for noen av oss. Senere på morgenen bar det avgårde til volleyballbanen nede ved havet. Det ble spill og moro, men varmen tok oss fleste og da var det bare en ting å gjøre. BADE!!! Til fordel for de solbrente sjelene i klassen, ble det dessverre for oss ikke solbrente sjeler overskyet og mye regn. Vi brukte derfor formiddagen på å spise den diggeste lunsjen på lenge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter en smaltalk med en amerikaner på båten til Great Barrier Reef  fikk vi tips om et fossefall, Crystal Cascade, hvor vi kunne bade. Siden vi hadde fri denne ettermiddagen, valgte noen av oss å utnytte muligheten til å dra hit. Dette var ingen bomtur, vi storkoste oss.

foss1

Så var det klart for aboriginer show. Vi besøkte Tjapukai Aboriginal Culture Park. Vi ble veldig imponert over hele opplegget. Vi var tidlig ute, og en aboriginer imponerte oss med boomergangskillz. Tre av våre gutter fikk i tillegg med seg en hver hjem, som premie på ulike «ut av boksen oppgaver».

Etter hvert ble dørene åpnet. Vi ble tatt imot og servert jucie og ulike aboriginersmåretter. Brage tok utfordringen, og spilte på didgeridoo, aboriginenes kjente blåseinstrument mens vi ventet. Før showet startet var det muligheter for å få ansiktsmaling, noe flere benyttet seg av.

Så var det showtime. Vi gikk i tog der vi ble ledet til et telt hvor vi fikk se aboriginesenes versjon på hvordan Australia oppstod. Dans og sang, jakt og våpen og matlaging var noe av det vi fikk se. Noen frivillige fra andre grupper deltok også på dansingen på scenen. Videre ble vi fulgt ut rundt en bålplass, hvor vi fikk se to frivillige prøve seg på å fyre opp et bål på deres metode. Showet ble avsluttet med et spydkast, bestående av flammer, som utløste en eksplosjon og en kraftig varmebølge. Som avslutning på kvelden var det middagsbuffet, bestående av mye god mat.

 

Nå er vi ankommet Airlie Beach etter å ha gjort unna mange mil på landeveien. Etter en lang biltur var det godt for flere med et kveldsbad før middag og kvelds samling med ord for kvelden og samtale om aborginerne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA