21.3 – tekst:  SIV og GURU

Kenya Nairobi

Enda en solfylt morgen sto vi opp kl 08.00, noen var på joggetur, noen spiste frokost og andre lå og drøyde den i senga så lenge de kunne. Etter en dag med bading og moro var vi klar for slummen.

Den lille bussen vår skviste seg sakte inn på de trange og humpete veiene i slummen. Solen stekte på blikktakene, og vi hørte lyden av geiter, gjess, barn og musikk. Noen av oss trodde kanskje at lyden i slummen skulle være mer melankolsk. Men der tok vi kraftig feil.

Sakte og usikker følte vi etter Peter (guide) som hadde kursen mot barnehagen. Ungene strømmet ut av klasserommene, alle klare til å gi high five med stort smil om munnen. Et smil som ble enda større da Hilde (Elev) tok frem ballongene. Lungekapasiteten ble satt på prøve da vi måtte blåse opp ballonger til utallige hoppende glade unger. Men litt lungebrist kunne vi lett tåle når vi så hvor glade ungene ble bare for en liten ballong. Eller, liten og liten, de skulle helst være så stor at de nesten sprakk.
Etter mye leking med barna gikk vi videre ned i slummen. Vi ble vist rundt av noen av de som bodde der. De ledet oss helt ned til elven, og der sto to damer klar med oppvasken. Jeg (Siv) og Rebecca tok oppgaven på strak arm, og hoppet ned i elva med dem. Koppene var i alle slags former og farger, og vi vasket dem i den skitne elva hvor det fløt både maiskolber og diverse slumrester.
Da vi skulle ta farvel med folket var det med tungt hjerte. Når man møter noen som er så åpne og gjestfrie er det vanskelig og forlate. Men forlate måtte vi, og vi tok turen videre til Peter sin bygd.
Her var stemningen den samme, glade mennesker som alltid er klar for besøk.

IMG_2535 IMG_2529 IMG_2501 IMG_2477 IMG_2468 IMG_2289 (1) IMG_2593 IMG_2577 IMG_2561 IMG_2541 IMG_2540 IMG_2538