Kjære reisebloggen.

Tidlig torsdag morgen, var det på tide å flytte på seg igjen. Denne gangen fra luksusbolig i Indio til en koselig hytte i sjarmerende Groveland. Sekkene ble pakket, airbnben ryddet, og basseng skulle bli til jaccuzzi. Vi kom oss på veien, og den 8 timer lange kjøreturen startet. Trangt og langt, men humøret på topp. Den bilsyke gjengen hadde slukt reisesyketabeletter, og stille ble det fra dem. Helt til vi nærmet oss Groveland, og høydemeterne og svingene økte betraktelig. Julia måtte ut å spy litt, med Hildes betryggende ord: «Det er bare 6 kilometer igjen, stikk fingrene i halsen!» rungende i bakgrunnen.

Endelig fremme på hytta i Groveland var det en sliten gjeng som nok en gang skulle kjempe om sengeplassene, og hvem som fikk tisse først. Sultne var vi og, og turen gikk til en pizzarestaurant i nærheten. Kan bekrefte at det er en av de beste pizzaene som noen gang har vært i min munn. Var det på grunn av sult eller kvalitet? Det får vi nok aldri vite. Kvelden ble avsluttet med et bad i jaccuzzien. Luksus!!!

Fredag var det klart for å utforske Yosemite nasjonalpark, som ligger like i nærheten av hytta. Forventningene var høye hos mange, noen visste ikle helt hva som var å forvente. Sekkene var fulle av snacks fra Ingunn, vann og godt humør. Turtøyet og gode joggesko var på, hos alle unntatt Jack, som gikk for det trygge valget; Birkenstocks.

Etter et obligatorisk gruppebilde ved Yosemite-skiltet, parkerte vi 12-seteren og var klare for tur. Første stopp var Merced Grove, en 4-5 kilometers tur i Yosemites vakre skoger, og målet var å se de enorme Sequoia-trærne, som kun finnes i dette området i hele verden. Disse trærne er de største i hele verden, og svært motstandsdyktige. De tåler det meste av vær og vind, til og med flammer. Blant tykke skoger følte vi oss hjemme, og fant til og med en del områder med snø langs stien. Mellom de enorme trærne tok vi lunsjpause, og fikk også kjenne på dyrelivet i nasjonalparken. Rådyrene tuslet rett ved oss, og var ikke redd for menneskelig kontakt. Et veldig kult møte.

Deretter kjørte vi litt videre, til Tuloumne Grove, der vi gikk til et uthulet Sequoia-tre, som vi kunne gå igjennom. Her følte vi oss i hvertfall hjemme, når vi hørte et par snakke norsk langs stien. Klart vi stoppet for en prat!

Turen bar hjemover til hytta etter en varm, spennende og aktiv dag. Jack og Oliver sto for middagen, og så klart ble det biff på grillen, karamellisert løk, ovnsbakte poteter og masse mer til. Stor suksess, spør du kokkene i hvert fall. På kvelden så vi en film sammen, før vi en etter en sluknet, og var klare for en ny spennene dag i Yosemite på lørdagen.

Reisehilsen fra Oliver.