//Dag 5

Dagen i dag har vært tilbrakt i Kiberaslummen, det farligste stedet i Kenya. Det er den største slummen i Kenya og den nest største i Afrika, med nesten 1 million innbyggere.  Først var vi på et senter drevet av North-South Partnership Aid. Her fikk vi et innblikk i Heart to Heart-prosjektet. Skolen sponser 20 barn fra denne slummen, og i dag fikk vi møte dem. Før turen ble vi tildelt et barn hver som vi alle hadde kjøpt gaver til. De var veldig takknemlig for gavene de fikk og spesielt såpeboblene var fascinerende.

image image

Vi var veldig spente da tida kom for å gå inn i slummen. På forhånd ble vi forberedt på det verste. Slummen var preget av søppel, lort, gjørme og store folkemengder. Det var rart å se mennesker danne samfunn under slike forhold. Maten lå i gatene blant søppel, fluer og lort. De levde i blikkhus med jordbunn og doene ble delt av mange.

image image image image image image image

Du kan aldri være nok forberedt på å gå inn i en slum, man vet aldri hva man møter. Uansett hvor dårlige forhold de lever under ble vi overrasket over hvor glade og lykkelige de virket. Hvor du enn snudde deg ble du møtt med et smil. Vi har etter denne dagen innsett at vi har mye å være takknemlige for å sette pris på. Noe vi er alt for dårlig til i Norge.

Denne kvelden hadde mange sterke inntrykk å reflektere over. Vi har sett en verden som er helt uvirkelig og fjern. Det er ufattelig for oss at folk kan leve slik. Det var derfor godt å snakke om opplevelsene i fellesskap.

Man må være fattig for å vite hvilken luksus det er å gi! – George Eliot