Vi utforskar Peru fra havnivå til 5000 moh. Denne veka har vi brukt tre dagar på å komme oss til Machu Picchu. Dette er kva elevane skriv om reisa.

Les meir om linja Utforsk Sunnmøre og Sør-Amerika her!

I dag stod vi opp tidlig for å dra fra Cusco mot Machu Picchu! Først kjørte vi innover i fjellene og spiste en kjempegod frokost på en liten, øde plass før vi kjørte videre til der vi skulle sykle fra. For første gang på turen fikk vi skikkelig regn, men det gjorde ingenting siden vi uansett ble våte av elvene vi syklet over. Vi syklet hele fem mil rett nedover! Det var kjempegøy og det var veldig herlig å være litt i aktivitet og kjenne på den friske fjelluften etter mange varme dager i jungelen.

Etter en god lunsj i jungelen kjørte vi videre til rafting!! Det ble høye bølger og Margrethe datt ut av båten, men det gikk heldigvis bra. Vi var alle enige om at det var gøy, men kanskje litt skummelt også.

Til slutt skulle vi kjøre til hotellet, men det er ikke bare bare med vår flaks når det kommer til kjøring. Først satt bussen fast i sanden, så var veien stengt pga en trailer som hadde veltet. Derfor ble det to timer på en kjempehumpete og slitsom vei. Da vi kom fram var i kjempeslitne og det ble sykt herlig med treretters middag! Det har vært en kjempefin dag med masse opplevelser, rafting og sykling som var helt sykt kjekt. Transportetappene derimot var ganske slitsomme med humpete veier og våte klær, men det er en del av reisen og opplevelsen det også!

Marte og Solveig.

Dag to:

Dagen startet kl 8, og det var deilig å få sove litt lenge. Vi tok minibuss rett fra frokost til Vertikal Zipline! Alle var med på zipline, og alle koste seg masse. Vi hang opp ned flere hundre meter opp i lufta, gikk over en hengebro og fikk prøve oss på «Supermann»-ziplining.

Etter Vertikal Zipline gikk turen videre til en nasjonalpark, der Machu Picchu ligger. Her gikk vi litt over tre timer langs toglinjene og fikk se helt vill natur med flotte fjell og elver! Underveis på turen spiste vi lunsj på en superkoselig familierestaurant midt i jungelen. Da vi endelig kom frem til Aguas Calientes, gikk alle ut og spiste sammen, før vi la oss og gjorde oss klare til neste dag – Machu Picchu!

Synne og Sarah

Dag tre – Machu Picchu!

Etter to flotte dagar på Inka Jungle Trek med rafting, zipline og nydelege gåturar var endelig dagen her kor me skulle opp til Machu Picchu! Me var slitne etter litt sjukdom og liknande, så me tok bussen opp. På vegen opp fekk me utsikt over den heilage dalen og mot slutten av bussturen såg me Machu Picchu!

Det var relativt få turistar, så me fekk ta masse fine bilder, og guiden vår Alfredo, fekk god tid til å fortelja om Inkariket. Me fekk høyra kordan Machu Picchu vart først brukt som eit fort for å beskytte hovudstaden Cusco. Det var likevel overraskande at det berre var buande folk der rundt 50 år! Om det var sjukdom, ordre frå Inkaen eller eit teikn frå gudane som dreiv dei frå Machu Picchu har ingen svaret på enda.

Fleire av oss har fått kryssa av eit punkt på bucketlista og lært mykje om historia til Machu Picchu og Inkariket. No går turen vidare til Cusco med tog frå Aguas Calientes. Takk for oss!

Simmen