Reg beklagde for at det i dag også måtte være en tidlig morgen, men med en god natt søvn under den vakre stjernehimmelen, ble ikke dette et stort problem. Men vi var mange av oss litt mer trøtt enn vanlig. Vi kjørte en liten stund for å komme oss til King´s Canyon, hvor dagens tur befant seg. Starten var tøff, for det gikk rett oppover, men mange ble nok overrasket at det ikke var lengre. Vi er jo vant med ganske intense fjellturer fra Sunnmøre. Utsikten og temperaturen var nydelig, fordi vi gikk så tidlig på dagen.

Da vi kom tilbake til Lilla, slo varmen oss, og det ble en god stund med avslapping før vi skulle gå videre på neste ting på agendaen, nemlig dot paiting (eller prikke maling på dårlig norsk). Keith tok oss ut i sola og forklarte hvordan de australske aboriginerne hadde en veldig enkel livsstil og hadde dermed ikke behov for tall og et komplisert skriftspråk. De brukte sanda som kommunikasjon -og forklaringsmiddel, og tegnet inn enkle bilder i sanda samtidig som man fortalte eller forklarte noe til andre. Akkurat sånn som en lærer skriver på tavla samtidig som de forteller. Siden, ifølge den aborginske kulturen, man kunne komme seg utenfor sin egen kropp med sinnets kraft og fly over områder, er mange av tegningene basert på hvordan ting ville se ut fra oven.
For eksempel: En U, er tegnet for menneske, siden det er det man ser ovenfra når et menneske sitter. Tegnet for vann er en prikk med flere sirkler rundt, sånn som det ser ut når man kaster en sten i vann. Da malerifarger ble introdusert til aboriginske mennesker, ble «kommunikasjon» overført fra sand til lerret.
Oppgaven vår ble da å male, ved bruk av en tynn pinne, forskjellige farger og disse tegnene, ulike historier. Dette var vedlig gøy og mange lagde flere malerier. Det er slående hvordan noe som er basert på logisk kommunikasjon har blitt redusert til at folk kaller det maleri eller kunst, for det er mye mer enn det.

DSCF1828

DSCF1708

DSCF1812

DSCF1808

Senere på kvelden var det duket for annen kreativitet, for man kunne lage smykker og rytmepinner sammen med Vera og Mara ved bålet. Rytmepinnene brukes for å lage rytmer når aboriginske mennesker skal synge og danse, og man kunne pynte de med brennmarkeringer via en oppglødd jernstang. Kvinnene var litt sky, men høyt begavet med det de drev med.

AID_3013