Søndag 3. april – tekst: Ingelinn og Helene

Avreise kl 09.00 og turen gikk til Kibera og gudstjeneste ved Heart to heart-skolen. Det var en rytmisk og musikalsk gudstjeneste med mye liv. I ekte afrikansk stil kom folk gjerne en til to timer for sent. Rett før gudstjenesten var kirken smekkfull og stemningen på topp!

Så bar turen videre inn i slummen. Vi ble delt opp i grupper på tre og tre og gikk sammen med familier som viste oss til sine hjem. Standarden på disse husene var noe ulikt og størrelsen likeså. Det er utrolig hvor åpne og imøtekommende de er selvom de har veldig lite! De ber oss inn i sitt lille hjem og er veldig takknemlige for det de har, uansett hvor lite det er.

Vi fikk erfare forskjellen på livet i slummen og hjemme i Norge, da en av jentene var nær ved å bli frastjålet sine verdisaker. En av de frivillige fra Heart to heart hørte de lokale i slummen planlegge å stjele verdisaker til en av jentene, og dette ble heldigvis unngått ved å se nærmere på en slakterbutikk! Etter besøket vårt i slummen spiste vi lunsj på et kjøpesenter og kvelden ble brukt til å slappe av på Amani center! Vi lader opp til en fridag i Nairobi i morra før vi setter kursen mot Tanzania på tirsdag!

 

img_3651 img_3663 img_3634 img_3618 img_3727 img_3724 img_3721 img_3714