rod2

Vi har en flott guide på vår tur. Han har reist med elever fra Borg i seks år nå. Han heter Rod og har en spesiell  historie. Denne historien fikk Multisport gjengen et innblikk i når de satt på verandaen på huset hans. Huset hans er en seilbåt og verandaen er dekket på båten hans. Rod forteller oss med stor entusiasme om livet sitt og hvordan han byttet bort livet som leder i et stort firma til fordel for et rolig liv på sin egen seilbåt.

 

 

 

 

 

rod1Som 19 åring fant Rod ut at flere år på skolebenken ikke var noe for han. Han spurte en mann som jobbet med å lage svømmebasseng om han kunne få jobbe for han. Rod var villig til å gjøre hva som helst og i tre år jobbet han med å grave ut hull til svømmebasseng. Etter tre år startet han for seg selv. Selskapet hans vokste litt etter litt og etterhvert var han leder i et selskap med over hundre ansatte. Han levde et hektisk liv. Dette skulle endre seg dramatisk når en mann spurte om han var villig til å selge selskapet til han. I utgangspunktet hadde han ikke tenkt å selge, men etter å ha sovet på det en natt valgte han å selge selskapet han hadde bygd opp gjennom 20 år. Fra å leve et travelt liv, hadde han plutselig ingenting å gjøre. Han kjøpte nå seilbåten, som har vært hans hjem i 11 år.  Nå seiler han dit han vil og om han blir lei naboen drar han bare videre til neste havn.

rod3Rod valgte å følge sine interesser og gjøre det han hadde lyst til. Han bygde et stort selskap litt etter litt, for så å selge det for å kunne følge en annen drøm. Selv om han nå seiler dit vinden tar han, har han tatt sine egne valg og gjort det han selv ønsker. Før hadde han mye penger, men lite fritid. Nå har han uendelig med fritid, men ikke like mye penger.  Det passer kanskje ikke alle å bo på en seilbåt. Filosofien til Rod om å ta sine egne valg og gjøre det en ønsker i livet er likevel lærdom å ta med seg videre på reisen for hver og en av oss.