Omveien til Machu Picchu

Etter fire dagers tur med gange, sykling, rafting, zipline og cable carts, ankom vi ENDELIG Machu Picchu. Vi innså at vi egentlig kunne gjort dette på en mye lettere måte, for eksempel å ta buss hele veien, men fikk en mye større mestringsfølelse da vi endelig ankom hoveddestinasonen vår.

På forhånd hadde vi sett mange bilder av inkabyen, og dette svarte til hva vi så i virkeligheten. Storslåtte ruiner, morsomme lamaer, frodige og grønne gressletter, og ikke minst praktfulle og mektige fjell som omkranset den verdensberømte byen. Vi tok turen opp til Huayna Picchu, fjellet bak Machu Picchu der kun 400 mennesker får bestige hver dag. Dette var en helt unik opplevelse, i og med at vi fikk se hele Machu Picchu fra en annen vinkel.

Guttene tok store deler av turen som en treningsøkt, og besteg alle fjellene de kunne i området. Løpende opp til de ulike toppene, fikk de mye oppmerksomhet og knyttet sterke (og ikke minst kortvarige) vennskapsbånd.

Noen av jentene fikk også venner, i form av en trønder.

Hele dagen var fantastisk, spesielt var det også stort for Bjørn Håkon som hadde bursdag og fikk åpne gaver blant ruinene.

Etter en flott dag oppe i høyden, tok vi turen ned de 2000 trappetrinnene til Aguas Calientes der vi viere for med tog til Cusco. NB: Denne togturen er en av de dyreste, og kostet masse penger. Det var tross alt verdt det siden vi fikk en muffins og velsmakende incakola.

Dagen i dag har vært helt fantastisk og himmelsk (siden vi nesten var i himmelen) og i den forbindelse har vi laget et dikt til vår kjære Machu Picchu.

Machu Picchu
Vi ble bergtatt av din stil
Og kom opp på toppen med et gigantisk smil
Dine jorder var så frodig og god
Og de vakre steinene gjorde oss i knærne mo
Så vi bare lo
Så lykkelige var vi
Vi hadde ikke annet å si
Vi elsker deg vår kjære
Machu Picchu

Inkahilsen fra Katarina og Olaug

BILDER KOMMER; FEIL MED BLOGGTJENESTEN