26.03.2016 – tekst: Ingelin og Sara

Dagen startet ganske tidlig for noen, med morgenjogg 06.15. Etter frokost fikk vi omvisning på Aro-centeret, der vi fikk lære om hjelpen de gir til barna i landsbygda Majiwa. Det var ikke alle som klarte å gjennomføre omvisningen da magen bydde på problemer for noen av oss. Litt av det vi lærte var at barna hver lørdag kommer og får mat og driver med ulike aktiviteter som sløyd, lesing og tegning, klesdesigning og får prøve seg på data. Etter omvisningen fikk vi ta en titt i suvenirbutikken på senteret. Der hadde de mye typisk afrikansk å by på.

Etter lunsj var det på tide å bli kjent med Majiwa og folket der. Vi gikk først samlet på besøk til Mzee Ogola og hans kone Teresah. Han fortalte at de hadde vært gift i 64 år og bodd i huset sitt alle disse årene. Han valgte seg ut 2 ekstra koner bland oss, og de heldige ble denne gang Cathrine og Hilde. Han var en artig kar med mye humor og sa selv at han var veldig lykkelig.

Etter besøket delte vi oss i to grupper og besøkte ulike husstander i området. Noe som sjokkerte mange av oss var at de fleste av familiene vi besøkte hadde kun mor og barn, faren hadde gått bort noen år tidligere. Vi fikk stille så mange spørsmål vi bare orket, siden vi hadde tolk med oss. Husene var laget av kumøkk og leire, og det var utrolig å se at noen bor slik i dag. Det var imponerende å se at de hadde laget husene selv og at de er så værfaste etter det de fortalte. Husene bestod for det meste av en stue/kjøkken pluss et adskilt soverom. På soverommet bodde det gjerne opp til åtte mennesker, og dyrene vandret like mye inne som ute.

Resten av dagen slappet vi bare av, siden det er så varmt og vi blir fort ganske slitne.

butikk cathrine++ hele klassen hytte hytte2 karieog barn mann snakker