Vi ankom øya Great Keppel Island utenfor Yeppon midt på dagen på onsdag. Øya består av hele 17 ulike sandstrender og grenser til Great Barrier Reef. Great Keppel Island har en rik historie, som strekker seg til lenge før Captain Cook i 1770 «oppdaget» øya. Øya har vært hjemsted for stammefolket «woppaburra». Dette folket ble eksperter på å overleve på det jorden og havet gav dem av resurser. Da engelskmennene kom til øya ble woppaburra folket jaget bort fra øya. De siste årene har det vært planer om å bygge et stort resort på øya, men etterkommerne av woppaburra folket har stoppet disse planene, da det fortsatt er de som eier store deler av øya. Nå er øya en fredelig øy med ett helt enkelt overnattingssted og et vannsportsenter. Her kommer en bort fra støy og bråk. En får en opplevelse av å være på en øde stillehavsøy.

Vi våknet den første dagen på øya til at himmelens sluser hadde åpnet seg. Det plasket ned og det var tendenser til oversvømmelser. På forhånd hadde vi snakket om at slike ting ikke skulle stoppe oss. Dermed tok vi turen bort til vannsportsenteret for å prøve stand up paddle boards og kajakker. Noen slet mer med balansen enn andre, men stemningen var meget god til tross for regn.

Dag to på Great Keppel Island ble en solfylt dag med flere aktivitetsmuligheter. Dagen startet med muligheter for å prøve en rekke forskjellige aktiviteter ved havet. Noen lå i tube etter båt, andre var ute på paddleboards. Det var også mulighet for å prøve å stå på vannski etter båt. Senere på dagen fikk de som ville en guidet tur på jetski, der guiden fortalte mange interessante historier om øya.

tube riktig

Senere på dagen fikk vi kjøre en båt med glassbunn slik at vi kunne se på det vakre revet fra båten. Båten stoppet ved et vakkert sted hvor vi kunne snorkle. Sjåføren på båten fortalte oss om revet og mer om øyas spennende historie. Han er en av øyas totalt tyve fastboende.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Resten av ettermiddagen gikk til soling og volleyball. Vi fikk også med oss en flott solnedgang, som enkelte brukte til photoshoot.  Dagen ble avsluttet med nydelig pizza fra øyas pizzarestaurant, der vi også feiret Ingrids fødselsdag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Nå tar vi snart turen inn til fastlandet igjen hvor møte med aboriginere står på programmet. Alle er nok enige om at oppholdet på denne fantasiøya har vært av det gode slaget.

Skrevet av: Jan Kristian og Simen

Foto: Herman