Nå er vi inne i mars måned, noe som betyr at vår store reise til den andre siden av jorden nærmer seg med stormskritt! Det vil med andre ord si at de fleste er godt i gang med planlegging og pakking til turen og gjør en siste innspurt for å ordne med alt de trenger å få med seg.

Turen starter felles fra Gardermoen tirsdags ettermiddag. Fra der venter en 30 timer lang flyreise med mellomlandinger i London og Hong Kong før vi endelig er framme i Auckland tidlig torsdagsmorgen. Fra der har vi over tre uker til å boltre oss på i flott natur og fredelige maoriske omgivelser. Her kommer en liten oversikt over hva vi skal gjøre dag for dag:

 

Tordag 5.
07.35 – ankomst Auckland airport
Besøk på maritimt museum midt i byen og møte maorier som tar oss med på en liten seiltur med en maorikatamaran. Deretter kjører til Waitomo hvor vi skal tilbringe kvelden og natten i hos de lokale maorienes Marae – forsamlingshus. Forhåpentligvis får vi et møte med en av de lokale maorilederne som med entusiasme deler livshistorie og maorikunnskap med oss. God start!

Fredag 6.
Black water rafting!! Waitomo er kjent for et kjempestort nettverk av underjordiske grotter og elver, og vi skal ned i mørket! Forhåpentligvis får vi også tid til en kjøretur til stranda Marokopa på vestkysten av Stillehavet.

Lørdag 7.
Kjøretur til Roturoa via Hobbiton. Omvisning i Hobbiton og ingefærøl på The Green Dragon. Ved ankomst Roturoa blir det rafting i Kaituna river, før innlosjering på vandrerhjem.

Søndag 8.
Dagen til disposisjon! Denne dagen får vi muligheten til å utforske den lokale vulkanske aktiviteten, leie sykler og dra til skogs eller fare litt rundt på egenhånd. Dette er virkelig stedet for nærkontakt med en geysir og kokende gjørmehull. På kvelden reiser vi på utflukt til Maorilandsby i skogen hvor vi får et møte med maorier og sett et kulturshow med mat tilberedt på tradisjonelt vis.

Mandag 9.
Kjøretur til Tongariro via lake Taupo. Opplading til lang fjelltur neste dag på camping med hytter i Tangariro holiday park.

Tirsdag 10.
Turdag – lang fjelltur over the Tangariro crossing. Ca. 10 timers fjelltur via mount Ngauruhou/mount Doom 1886moh i fantastisk vulkanlandskap.

Onsdag 11.
Kjøre til Wellington. Innlosjering på YHA sentralt i Wellington. Håper på en dagstur på elv i Mangaweka. Utforsking av New Zealands hovedstad på ettermiddagen og kvelden.

Torsdag 12.
Avgang til Te Papa museum. Resten av dagen til disposisjon i Wellington.

Fredag 13.
Ferjetur over the Cook strait – et par timer på «danskebåten light 1980». Ankomst Picton før videre kjøretur til Nelson hvor vi alle får muligheten til å hoppe i fallskjerm! Videre til Abel Tasman national park/Marahau village, hvor vi overnatter i hytter eller telt.

Lørdag 14.
Havkajakktur på sjøen utenfor Marahau beach.

Søndag 15.
Kjøre til Kaikoura hvor vi får innføringskurs i bølgesurfing.

Mandag 16.
Til sjøs for å snorkle med VILLE delfiner!!

Tirsdag 17.
Kjøre til Erewhon station oppe i fjellene hvor vi skal tilbringe de neste to nettene.

Onsdag 18.
Utflukt til Mount Sunday hvor vi får valget mellom å gå en fjelltur opp på Mount Potts eller å tilbring dagen på gården.

Torsdag 19.
Turens flotteste kjøreetappe i høylandet med utsikt til the Southern alps. Pause ved den turkise fjellsjøen lake Tekapo, før kjøretur går videre langs lake Pukaki med utsikt rett mot mount Cook. Dagen til disposisjon hvor vi blant annet har muligheten til å besøke det lokale alpine museet dedikert til sir Esmund Hillary. Overnatting i vandrerhjem ved mount Cook village.

Fredag 20.
Gåtur opp til the Mueller hut, en tur i spektakulært og majestetisk terreng. Overnatting på hytta dersom været tilsier det.

Lørdag 21.
Retur fra Mueller med stopp på infosenteret til Department of Conservation. Kjøretur til Queenstown, overnatting ved vandrerhjem.

Søndag 22.
Klart for the Luge! Olabil slik vi sannsynligvis aldri har opplevd det før!

Mandag 23.
Strikkhopp for den som vil!

Tirsdag 24.
Dagen til disposisjon. Mulighet til å prøve ut jetbåt, paragliding, fjelltur, enda mer olabil, downhillsykling ++

Onsdag 25.
Kjøretur til Christchurch. Siste kvelden sammen på tur.

Torsdag 26.
Hjemreise til påskeferie! Noen av oss reiser til Australia, andre til Thailand, mens resten reiser hjem til Norge for en skikkelig norsk påskeferie!

Etter mange turer rundt om kring i Sunnmørsk natur føler vi oss godt rustet og klarer for å oppleve det New Zealand har å by på og vi gleder oss stort!

Neste gang dere hører fra oss er vi på andre siden av jordkloden. Ha det bra så lenge!