Klokken er elleve og multisportklassen ligger strødd utover gulvet ved gate 37 B. Alle er glade og klare for et uforglemmelig opphold i Australia, men først er det verdens mest befolkede by som står på planen. Tokyo.  Vi har et lite håp om å få se denne store metropolisen, men det er usikkert. Mens vi sitter og grubler på dette, spredd rundt på flight Ay073, begynner et rykte å spre seg. Det begynner bakerst blandt Borgelevene og plutselig er det fullt kaos i den bakerste delen av flyet. Vi har oppdaget et av de vakreste naturfenomenene vi har her i verden. Nordlyset. Det vi har strebet etter mang en natt i Ålesund, men aldri har fått oppleve. Nå er det rett utenfor flyvinduet. Japanerne synes dette var like stort, om ikke større, som oss, og 90% av menneskene på flyet befant seg plutselig på den ene siden av flyet, hovedsakelig der Merete og Valeria sitter.

image

Og dagen skal bli bedre, når vi lander i Tokyo får vi vite at vi må ut av flyplassen, så vi setter oss på første tog til Tokyo sentrum. Men det var vel kanskje ikke akkurat det vi hadde forestilt oss, dette var business-sentrum, og vi ville ha turist sentrum. da hoppet noen i en taxi til turistsentrum for 2 K japanske yen. Relativt billig. #velstand

image   image

Tross store språkvansker kom alle seg til flyplassen i tide. Noen fikk bedre tid enn andre og benyttet seg av flyplassene massasjetilbud. Mange var også veldig stolte av å ha klart å døgne for første gang.

nå gjentsto bare den siste lange flyturen på 7 timer og 40 minutter til Cairns. Denne turen klarte de fleste å sove seg igjennom, mye på grunn av døgningen.  På flyplassen i Cairns ble vi møtt av enda en lang kø, og passet måtte opp til kontroll for n’te gang. Her var de strenge, og alle måtte gjennom en narkotikakontroll med bagasjen sin. Maiken var heldig som vanlig da hunden stoppet og mente det var noe snusk i veska hennes. Heldigvis var det bare smørbukk. Husøy hadde også flaksen med seg og måtte betale dyrt for snusen sin. Var det verdt det?

Vi sitter nå i skrivende stund på hostellet vårt Calypso’s, og magene våre har endelig fått påfyll. Nå er vi klare for å sjekke ut byen Cairns, og å manne oss opp til morgendagen.

Ooooo, spennende sier du? Følg med i neste episode av MS Australia 2014, da vel!